hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kamatcsökkentés után osztalékpapírok hete
Tőzsdejelentés 2004. 11. 24–30.

2004. 12. 06.
Jelentősebb elmozdulás nélkül zárták a hetet a vezető részvénypiacok, Moszkvát leszámítva, ahol az ukrajnai elnökválasztás körüli fejlemények alaposan lehűtötték a befektetők kedélyét, így a részvénypiac közel négy százalékot esett egy hét alatt. Amerikában a hálaadás ünnepe miatt lerövidült kereskedési héten vegyes képet mutattak az indexek, a technológiai szektor némiképp erősödött, a Dow Jones enyhén csökkent. A harmadik negyedéves GDP-adat meghalad-ta a várakozásokat, és a munkaerőpiaci adat is kedvező volt, folytatódott viszont a dollár mélyrepülése is. Ez rontotta az európai exportőr cégek jövőbeni kilátásait, amit a német IFO index egy éve nem látott pesszimizmust tükröző értéke is bizonyít. 

A BUX értéke az utóbbi hetekben megszokottnál alacsonyabb forgalom mellett alig változott, 0,12 százalékos csökkenéssel zárta a hetet.

A hét sztárjainak az el-múlt hetek hozamcsökkenése miatt az osztalékpapírok bizonyultak. A Zwack közel 12 százalékkal drágult, de kelendőek voltak az áramszolgáltatók is: a Démász 6, az Émász 4,6, az Elm? 3 százalékkal emelkedett. A második vonalban még a TVK emelkedett számottevően, árfolyama négy és fél éves csúcsot döntött. Folytatódott viszont a Globus zuhanása, az egykor szebb napokat látott konzervgyári részvények újabb 8,7 százalékot vesztettek értékükből. A nagyok közül a két, ezidáig szárnyaló banki részvény nem remekelt a héten, és nagyot esett a dollárgyengülés által sújtott Richter is. Folytatódott azonban a Mol szárnyalása, 405 forintos drágulás után 12 450 forinton zárta a hetet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!