hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tovább dübörög a BUX-expressz
Tőzsdejelentés 2004. 10. 27 – 11. 02.

2004. 11. 08.
Az olajár közel 10 százalékos csökkenésének köszönhetően optimizmus tükröződött a világ tőzsdéin. Elsősorban a közvetlenül érintett iparágak, köztük a légiközlekedési szektor szárnyalt, de jól szerepelt a hálózati eszközgyártó Alcatel és a Fran-ce Telecom is a várakozásokat meghaladó eredmények publikálása után. A befektetőket most nem bizonytalanította el sem az amerikai elnökválasztás igen izgalmasra sikerült végkifejlete, sem a vártnál gyengébb, 3,7 százalékos harmadik negyedéves amerikai GDP-adat. 

Jelentős forgalom mellett folytatódott a BUX szárnyalása is, az index 3 százalékot meghaladó emelkedés után új történelmi csúcson, 13 351 ponton zárt kedden.

A BUX száguldását nem akadályozta meg a nyolc hónapos mélypontra süllyedő beszerzési menedzser index publikálása sem, amely mutató a gazdaság lassulására enged következtetni. Az index emelkedését elsősorban a közel 10 százalékkal dráguló OTP-nek köszönhette, a bankóriás árfolyama már az 5000 forintos álomhatárt ostromolja. A kedden napvilágot látott információk szerint a bank szlovákiai leányvállalata megtízszerezte profitját. Jól teljesített a szektortárs FHB is közel 6,5 százalékos
emelkedésével. A második vonalban nagy forgalom mellett közel 11 százalékkal erősödött a Pannonplast, a papír kereskedését a hirtelen megugrás miatt fel is kellett függeszteni. A következő két hétben várhatjuk a cégek harmadik negyedéves gyorsjelentéseit, így várhatóan marad a felfokozott érdeklődés a piacon. A befektetőknek még egy jó hír a végére: a parlament megszavazta, hogy nulla százalékos marad jövőre is az árfolyamnyereség-adó kulcsa.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!