hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fogadja őszinte részvényem
Tőzsdejelentés 2004. 11. 17–23.

2004. 11. 29.
Vegyes képet, jellemzően mérsékelt csökkenést mutattak a világ vezető részvényindexei a héten. Amerikában a várt 0,3 helyett 0,6 százalékos inflációs adat látott napvilágot, és folytatódott a dollár soha nem látott mérték? gyengülése, kedden délután már 1,31 dollárt kellett adni egy euróért. A dollár gyengülését megsínylették az európai exportőrcégek, különösen az autógyártók reagáltak nagyobb mérték? eséssel. Szintén a dollár leértékelődésének folyományaként emelkedtek a nyersanyag-árak, az arany jegyzése 16 éves csúcson időzik. Óvatosságra intette a befektetőket az IMF e héten napvilágot látott prognózisa, melyben 4,3-ról 4 százalékra csökkentette a világgazdaság jövő évi növekedési kilátásait. 

A BUX nagy forgalom mellett hullámvasutat bejárva végül is hullámhegyen, 14 211 ponton zárt, ami közel 2,5 százalékos emelkedést jelent egy hét alatt.

Némi korrekció után újra szárnyra kaptak az elmúlt hetek sztárpapírjai, a két banki részvény és a Mol. Az OTP-re új árfolyamcsúcs is született 5540 forinton, miközben a CIB e héten napvilágot látott elemzésében a papír egyéves célárát 6000 forintra emelte. Újra erőre kapott a hét nagyobb részében gyengélkedő Mol is, így ismét 12 000 forint felett zárt. Erősödtek az áramszolgáltatók papírjai is, a folyamatos kamatcsökkentési várakozások, majd a jegybank hétfői 50 bázispontos kamatcsökkentése növelte a magas osztalékot fizető papírok iránti keresletet. A második vonalban jól teljesített a Danubius közel 9 százalékos emelkedéssel, valamint a felvásárlási ár körüli spekuláció miatt az érdeklődés középpontjába kerülő Zalakerámia, több mint 7 százalékos drágulással.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!