hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szárnyal a BUX az eredményszezon után
Tőzsdejelentés 2004. 08. 25–31.

2004. 09. 06.
Amerikában mérsékelt emelkedést mutattak az indexek a vártnál kedvezőtlenebb makrogazdasági adatok publikálása ellenére is. A héten megjelent adatok közül egyedül a lakossági fogyasztás növekedési üteme adott okot némi optimizmusra, csalódást okozott viszont a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának alakulása, és zuhant mind a fogyasztói, mind a beszerzési menedzserindexek értéke augusztusban. 

Európában a német IFO bizalmi index a vártnál kisebb csökkenést mutatott, de ez csak halvány emelkedéshez volt elegendő. Az olajár háromhetes mélypontra süllyedt, ami kedvezett a légitársaságoknak, valamint az autógyártó- és vegyipari cégek megítélésének. A BUX mérsékelt forgalom mellett folytatta emelkedését, 12 171 pontos történelmi csúcson zárva a keddi kereskedést.

A gyorsjelentési szezon befejeztével a BÉT befektetői elégedettek lehetnek: a 22 A kategóriás cég össznyeresége duplája lett a tavalyinak. Pozitív meglepetést okoztak a gyógyszergyártók és a Matáv, bár ez utóbbi árbevétele és nyeresége tovább zsugorodott a tavalyi évhez képest. Az OTP eredménye megfelelt a várakozásoknak, de pozitív kilátásai miatt újra az érdeklődés középpontjába került, 4460 forintos záróára szintén történelmi csúcs. A héten több papír jegyzése is rekordmagasságba került: a MOL 8945 forintos és az FHB 9500 forintos záróárait is új csúcsként jegyzi a tőzsdetörténelem. A hét nyertesei a második vonal papírjai közül kerültek ki: a TVK több mint 10 százalékkal drágult, a Synergon alacsony forgalom mellett közel 8 százalékkal ugrott meg az újabb nagy megrendelések elnyerésének hírére.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!