hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elkelt az ÁPV Rt. Richter-pakettje
Tőzsdejelentés 2004. 09. 08–14.

2004. 09. 20.
Amerikában a munkaerő-piaci adatok a vártnál kedvezőbben, a kiskereskedelmi eladások viszont kedvezőtlenebbül alakultak. A német befektetői bizalmi index 15 hónapos mélypontra zuhant, Mexikóban az olajkitermelést veszélyeztető hurrikán tombol, és a folytatódó robbantásos merényletek sem használnak a befektetői kedélyeknek. A részvénypiacok kivárnak, egyedül a technológiai szektor mutatott számottevő emelkedést a héten, miután a Texas Instruments felfelé módosította profitvárakozását. A Budapesti Értéktőzsde magához tért, 0,66 százalékos erősödés után 12 285 ponton zárta a hetet.

A leglátványosabb emelkedést a Richter produkálta, miután kedden a cég állami tulajdonban lévő részvénypakettjét átváltható kötvény formájában értékesítette a tranzakció lebonyolításával megbízott JP Morgan. A zártkörű, kizárólag intézményi befektetők számára hozzáférhető jegyzés sikeresnek bizonyult, a papírból jegyzők 2009 szeptemberében válthatják át kötvényeiket részvényekre, amennyiben a részvényárfolyam meghaladja a 34 800 forintot. Ha ezt az árszintet nem érik el, akkor az euróban kibocsátott kötvény 3 százalékos hozamot biztosít befektetőinek. Közel 2 százalékos emelkedés után történelmi csúcson, 9160 forinton zárták a kereskedést a Mol papírjai. Az egyébként is kedvező megítélés alá eső cég várhatóan a korábbinál magasabb osztalékhozamhoz is juttatja majd befektetőit. 

A hét negatív szenzációja a Pannonplast volt, a papír több mint 15 százalékot esett, miután a közgyűlésen leváltották a cég igazgatóságát. Történelmi mélypontra süllyedt a NABI (625 Ft) és a Rába (720 Ft) árfolyama is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!