hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bulgáriában terjeszkedne a Matáv
Tőzsdejelentés 2004. 07. 14–20.

2004. 07. 26.
Folytatódott a vezető tőzsdeindexek lemorzsolódása a múlt héten. Amerikában a termelői árindex a várt 0,2 százalékos emelkedéssel szemben 0,3 százalékkal csökkent, a héten napvilágot látott féléves gyorsjelentések viszont meglehetősen vegyes képet mutattak. Az Intel az előzetes várakozásnál gyengébb értékesítési adatait rosszul viselte a félvezető szektor, jó eredményt produkált viszont az IBM, a Dell Computer és az Apple is. Európában a Nokia árfolyama zuhant nagyot, miután a cég bejelentette: negyedéves eredménye akár 50 százalékkal is a tavalyi második negyedévesé alatt maradhat. 

Gyengült a BUX is, elmaradt az e heti csúcsdöntés, meglehetősen nagy érdektelenség közepette közel egy százalékos eséssel zárta az index a hetet.

A blue chipek közül egyedül a Matáv erősödött, a piac kedvezően fogadta a cég bolgár MobilTel iránti érdeklődését. Folytatódott a Richter mélyrepülése, több mint 3,5 százalékkal 18 700 forintig süllyedt a gyógyszercég jegyzése. Korrigált a történelmi csúcsokat döntögető Mol, és némileg megpihent az utóbbi hónapokban szintén szárnyaló OTP is. A második vonalban közel 10 százalékkal erősödött az Antenna Hungária (AH), miután bejelentették, hogy szeptemberben kiírják az EDR tendert. Az EDR a kormányzati szervek belső kommunikációjának biztosítására szóló rendszer, az AH-nak pedig jó esélyei vannak egy győztes konzorcium tagjaként részt venni a tenderen. A buszgyártó NABI újabb történelmi mélypontra, 795 forintig esett, és megközelítette saját mélypontját a Linamar is: a 908 forintos záróár mindössze 8 forinttal magasabb a valaha legalacsonyabb áron született üzletnél.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!