hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rekordprofit a két magyar óriástól
Tőzsdejelentés 2004. 05. 11–18.

2004. 05. 23.
Nem hozott irányváltást a világ tőzsdéin az elmúlt kereskedési hét. A hangulatot továbbra is a kamatemelési várakozások – vagy inkább félelmek – mozgatták. A héten napvilágot látott termelési árindex, valamint az olajár történelmi magasságokba szökése ezt csak megerősítették. Nem javította a kedélyeket az iraki kormányzótanács elnöke ellen elkövetett merénylet, valamint a törökországi angol érdekeltségek elleni bombatámadás sem. Az olajvásárló légitársaságokat és vegyipari cégeket érintette legnegatívabban az olaj történelmien magas ára, de estek a biztosítók és a chipszektor cégei is. 

A BUX ezúttal trenddel szemben mozgott, 2,6 százalékos emelkedés után 10813 ponton zárta a hetet.

Köszönhető ez elsősorban a soha nem látott mérték? profitról beszámoló OTP-nek, amely első negyedéves eredményének publikálása után újra szárnyra kapott. Nem késtek az elemzői célárfolyam-emelések sem, a bankóriás további szárnyalását előrevetítve. A szintén rekorderedményről számot adó Mol 2 százalékos emelkedése eltörpült az OTP 11 százalékot meghaladó emelkedése mellett. Nem úgy a Richter esése, melynek mértéke e héten több mint 8 százalékosra sikeredett, a kormány árbefagyasztása óta így már 30 százalékkal érnek kevesebbet a gyógyszercég papírjai. A második vonalban 13 százalékot zuhant a Globus kiábrándító első negyedéves eredményei miatt, és újabb történelmi mélypontra, 900 forintig süllyedt a NABI árfolyama is. A Démász "zuhanása" csak az osztalékszelvény "levágásának" tudható be, a részvényesek 1200 forint bruttó osztalékra jogosultak a 2003-as üzleti év után.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!