hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újra történelmet írt a BUX
Tőzsdejelentés 2004. 03. 31. – 04. 06.

2004. 04. 12.
Amerikában kedvező munkaerő-piaci adatok láttak napvilágot, ennek következtében pozitív hangulat uralkodott a világ vezető tőzsdéin. 

A vártnál 185 ezerrel több a foglalkoztatott. Folytatódott a konvergenciarally a kelet-európai térség tőzsdéin: a cseh, a lengyel és a magyar index is több mint 2 százalékkal emelkedett. A BUX új történelmi csúcsa 11 326,5 pont lett a keddi zárásra.

Nemcsak a hazai index, a BUX értéke döntött napról napra újabb csúcsokat, több részvény tulajdonosai is ünnepelhettek: az OTP átütötte a 4000 forintos határt is, miközben napvilágot látott az első 5000 forint feletti elemzői célár is. Újabb 10,6 százalékkal emelkedett a szektortárs FHB is. A papír április elsejétől a BUX kosarába is bekerült, az új történelmi csúcs 8280 forint. 

Közel 10 százalékot erősödve hatalmas forgalom mellett soha nem látott magasságba szárnyalt az olajipari óriás, a Mol árfolyama is, miután kedvező hírek érkeztek a lengyel PKN-nel való együttműködéssel kapcsolatban. A kisebb papírok piacán is láthattunk látványos emelkedéseket: a londoni roadshow után közel 20 százalékkal továbbemelkedett a Pannonplast árfolyama. Bár az Antenna Hungária a BUX-indexből kikerült, évek óta először osztalékfizetésre tett javaslatot a cég menedzsmentje. A 100 forintos osztalékjavaslatot szintén közel 20 százalékos emelkedéssel díjazta a piac. Folytatódott viszont a gyógyszergyártók vesszőfutása. Bár a kormánypárton kívül senki nem támogatja a gyógyszerárak 180 napon túli befagyasztásának ötletét, a részvények tovább estek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!