hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tovább szárnyal a BUX, túl a 11000 ponton
Tőzsdejelentés 2004. 03. 22–29.

2004. 04. 05.
Mérsékelt emelkedéssel zárták a hetet a világ vezető tőzsdeindexei. Európában Trichet kijelentése a csökkenő belső fogyasztás kapcsán felülvizsgálandó növekedési kilátásokról a kamatcsökkentési várakozásokat erősítette fel. 

Amerikában a várakozásoknak megfelelő 4,1 százalék lett a végleges negyedik negyedéves GDP-adat. Erősödtek a chipgyártók és az acélgyártók, üzleti kilátásaik javulásának köszönhetően, hektikusan mozogtak viszont a légitársaságok az olajár esése felfelé, a terrorveszély lefelé tolta az árakat. 

Dőltek a rekordok a Budapesti Értéktőzsdén: az OTP és a BUX új árfolyamcsúcsot, a NABI történelmi mélypontot mondhat magáénak. Az index 4 százalékos emelkedés után 11 085 ponton zárt.

A hét nyertese a Pannonplast lett a közel 16,5 százalékos megugrásával. A cég a héten jelentette be új stratégiáját, a tavalyi veszteség után idén konszolidáció következik, jövőre pedig újra növekedési pályára állhat. Döntés született még négy leányvállalat értékesítéséről is. A blue chipek sztárja továbbra is az OTP, az új történelmi csúcs 3900 forint, a heti emelkedés 6,37 százalék. A vesztes oldalon folytatódott a NABI vesszőfutása, az egykor szebb napokat látott buszgyártó részvényei történelmi mélypontra, 985 forintra süllyedtek. A gyógyszergyártók vegyesen teljesítettek a nagy zuhanás után, a Richter tudott gyorsabban regenerálódni, de mindkét cég árfolyama pozitívan reagált a bejelentésre, miszerint a Parlament Egészségügyi Bizottsága elutasította az ártörvény olyan módosítását, amely a gyógyszereket hatósági árassá tenné.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!