hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Naponta dőlnek a csúcsok
Tőzsdejelentés 2004. 04. 06–13.

2004. 04. 19.
Amerikában, bár a kiskereskedelmi forgalom a vártnál lényegesen jobban bővült márciusban, a részvénypiacok mérsékelt csökkenéssel zártak. Ez részben a túlfűtött eredményvárakozásokkal magyarázható, ami okozhat még csalódásokat a befektetőknek. 

A Yahoo és a Johnson & Johnson eredménye mindenesetre túlszárnyalta a várakozásokat, a Dell pedig megemelte árbevétel-előrejelzését. Európában erősödtek a chipgyártók a Dell bejelentését követően, az olajcégek az olajár emelkedésének köszönhetően, az exportőrök pedig a dollár jelentős erősödésének következtében. Eközben a BUX folytatta szárnyalását, közel 4 százalékos erősödés után újra történelmi csúcson, 11 761 ponton zárt.

A szárnyalás húzópapírjának ezúttal is az OTP bizonyult, több mint 8,5 százalékos száguldás után 4379 forint az új csúcs. Rekord a Mol új záróára is, az olajcég részvényeit 2,5 százalékos emelkedés után 7930 forinton jegyezték a keddi záráskor. A hét győztese a második vonalból került ki, az utóbbi hónapokban igen hányatott sorsú, folyamatosan zuhanó NABI részvényei 21 százalékkal drágultak annak a piaci pletykának köszönhetően, miszerint a cégnek sikerült megegyeznie a bankokkal hitelei átstrukturálásáról. Nagy forgalom mellett jelentősen, közel 14 százalékkal erősödtek még az Antenna Hungária papírjai. Ismét történelmet írt az FHB is, 8 százalékos emelkedés után 8900 forinton zárva a hetet. A hét vesztesének a Richtert nevezhetjük, amely a gyógyszerárviták mellékhatásaként kimaradt a történelmi lépték? száguldásból, és minimális mínusszal fejezte be a kereskedést.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!