hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kamatemelésre várnak Amerikában
Tőzsdejelentés 2004. 04. 14–20.

2004. 04. 26.
Amerikában felerősödtek a kamatemelési várakozások, miután a vártnál magasabb inflációs adat látott napvilágot. A növekedési kilátások még mindig kedvezőek, és elmúlni látszik a defláció réme is, így akár már a nyár folyamán sor kerülhet egy kamatemelésre. 

Csordogálnak a vállalati eredmények is a chipgyártó szektorban: az Intelen kívül jól teljesítettek a nagyok (AMD, Apple, Texas Instruments), a vártnál szintén jobb eredményt felmutató Citigroup papírjai viszont estek a kamatemelési várakozások miatt. Akadtak azért rossz hírek is: a McDonalds-birodalom vezérének halála és a fogyasztói bizalmi index csökkenése visszavetette az emelkedést. 

Európában továbbra sem túl jók a növekedési kilátások, bár a dollár erősödése kedvez az exportőröknek. 

A nagy hullámvasút eredőjeként összességében közel 2 százalékot gyengült a héten a BUX, a továbbra is nagy érdeklődés mellett zajló kereskedést 11 534 ponton zárta az index.

Nagyot esett az eddig szárnyaló bankszektor, az OTP a keddi közel 6 százalékos erősödés után is majdnem 5 százalékos mínuszban zárta a hetet; az utóbbi hetek másik rekordere, az FHB megúszta 3,6 százalékos csökkenéssel. Javult viszont a gyógyszergyárak megítélése. Az Egis több mint másfél, a Richter közel 4 százalékkal tudott erősödni. Gyengült a Mol jegyzése. A cég bejelentette, hogy mégsem indul a román Petrom 51 százalékára kiírt privatizációs tenderen, inkább együttműködést ajánl a román vállalatnak. 3,5 százalékkal 2225 forintig erősödött a Zalakerámia jegyzése, miután a Lasselsberger 2350 forintos vételi ajánlatott tett a cég részvényeire.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!