hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szárnyakat kapott a Richter
Tőzsdejelentés 2003. 11. 05–11.

2003. 11. 17.
Gyengültek a világ vezető indexei annak ellenére, hogy a héten számos pozitív hír is napvilágot látott. Amerikában 2001 januárja óta nem tapasztalt mélypontra süllyedt az újonnan munkanélküliségi segélyért folyamodók száma, és az október havi munkanélküliségi adat is javulást mutatott. Vállalati oldalon a Cisco eredménye meghaladta a várakozásokat, az Intelt pedig túlsúlyozásra minősítette fel a J.P. Morgan. Az angol jegybank 2000 óta először kamatot emelt, 25 bázisponttal 3,75 százalékra növelve az irányadó kamatlábat. 

A BUX az OTP és a Richter szárnyalásának köszönhetően közel 2 százalékkal 9711 pontig erősödött. A Richter hat százalékos emelkedését a várakozásokat is felülmúló rekord 3. negyedéves eredményének köszönhette. A cég rekordértékesítést mutatott fel mind az amerikai, mind az európai, mind a hazai piacon. Meghaladta a várakozásokat a Démász gyorsjelentése is, de a papír árában ez csak mérsékelten mutatkozott meg. Az Erste elemzői 16 ezer forintos fair értéket állapítottak meg, és vételre ajánlják a papírt. A többi nagy cég eredménye a hét végén fog napvilágot látni, a piacot kivárás jellemezte a hét elején, ami elsősorban az alacsony forgalomban mutatkozott meg. November 10–14. között zajlik a Földhitel és Jelzálogbank részvényeinek nyilvános forgalomba hozatala. A kibocsátás méretét tekintve nem túl jelentős, viszont 1998 óta ez az első részvénykibocsátás és tőzsdei bevezetés, ami egy negatív trend fordulópontját jelentheti. A részvények maximum ára 4900 forint, a tényleges árát november 18-án állapítják.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!