hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Erősödik a Mol, mélyrepülésben az OTP és a Matáv
Tőzsdejelentés 2003. 07. 15–22.

2003. 07. 28.
Mérsékelt csökkenést mutattak a világ vezető részvénypiacai a héten. Az eurózónában Welteke, az Európai Központi Bank Monetáris Tanácsának a tagja azon nyilatkozata rombolta a kedélyeket, miszerint nem lát okot a kamatok további csökkentésére. A Nokia igen gyenge gyorsjelentése miatt nemcsak a cég részvényei estek 15 százalékot, de a hasonló profilú cégek is megszenvedték a csalódást okozó hírt, lefelé nyomva az indexeket. A Dow Jones azzal tudta az esést elkerülni, hogy néhány jó eredménnyel kirukkoló alkotója – Coca-Cola, Caterpillar, bankszektor – jelentős emelkedést mutatott. 

A BUX nem túl magas forgalom mellett, fél százalékot csökkenve ismét benézett a 8000 pontos határ alá. A forint- és állampapírpiac továbbra sem nyugszik, a Fitch Hitelminősítő Intézet stabilról negatívra rontotta a magyar adósság besorolásának kilátásait.

Vegyes képet mutatott a blue chipek árfolyam-alakulása. Míg a Richter és a horvát INA-privatizáció immár hivatalos nyertese, a Mol erősödött, az OTP és a Matáv mélyrepülésbe kezdett. Utóbbinak nem tett jót az a hír sem, miszerint a versenyhivatal jelentős bírsággal sújthatja a mobilszolgáltatókat az árakat magasan tartani hivatott kartellmegállapodások miatt. A kisebb papírok között folytatta menetelését az idei év két sztárpapírja, a Brau (+9,34 százalék) és a BorsodChem (+7,94 százalék), utóbbi újabb történelmi csúcson, 13 800 forinton zárta a hetet. A második vonal nagy vesztese az Egis lett hatszázalékos esésével, a finn Orion augusztus végéig halasztotta a döntést arról, folytatják-e a korábban sokat ígérő deramciclane nev? hatóanyaggal kapcsolatos kutatásokat.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!