hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Molé a legjobb olajajánlat
Tőzsdejelentés 2003. 07. 09–15.

2003. 07. 21.
A vezető indexek többsége emelkedéssel zárta az elmúlt kereskedési hetet. Az amerikai piac Greenspan keddi meghallgatására koncentrált. A veterán jegybankelnök óvatosan optimista képet festett a gazdaságról, és kilátásba helyezte a kamatszint alacsonyan tartását, illetve további csökkentését, amennyiben a gazdasági növekedés serkentése ezt megkívánja. A befektetői figyelem fókuszában szerepeltek a vállalati gyorsjelentések is, melyek közül a várakozásokon felül teljesített a pénzügyi szektor több óriása – a Merrill Lynch, a Citigroup, a Bank of America, a Johnson & Johnson és az Intel is.

A BUX mérsékelt forgalom mellett minimális elmozdulás után megtartotta 8000 pont feletti értékét.

A hét legjobban teljesítő blue chipje a Richter lett; annak ellenére drágult 3,2 százalékkal, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatási keretének kimerülését idei profitja akár 1,5–2 milliárd forinttal is bánhatja. Folytatta szárnyalását a BorsodChem is, a felvásárlási várakozások kereszttüzében álló vegyipari cég 12 785 forintos záró ára történelmi csúcsot jelent. 

A hét negatív sztorijának a NABI bizonyult, a buszgyártó papírjai ötéves mélypontra süllyedtek, miután a cég idén már másodszor kényszerült csökkenteni értékesítési tervét. A héten váltak publikussá a horvát INA privatizációs pályázatai: a Mol tette a legmagasabb árú ajánlatot, amely 85 millió dollárral meghaladta a konkurens OMV-ét. A harcnak azonban még nincs vége, az OMV "időn túli" ajánlatot tett, amelyben közli, hogy hajlandó a Molénál is magasabb ajánlatot tenni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!