hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Két és fél éves forgalmi rekord a BÉT-en
Tőzsdejelentés 2003. 05. 28. – 06. 03.

2003. 06. 09.
Az elmúlt kereskedési napok során jelentős erősödést könyvelhettek el a részvénypiacok. Úgy látszik, az iraki háború okozta bizonytalanság lassan végleg elmúlik a befektetők emlékezetéből. Amerikában több kedvező makroadat is napvilágot látott, a tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya a vártnál lényegesen nagyobb mértékben emelkedett, az első negyedéves GDP-növekedést 1,6-ról 1,9 százalékra módosították, és a bizalmi indexek is emelkedést mutattak. A hét második felében a dollár is erősödött valamelyest, amelynek az európai piacok örültek.

A BUX idei forgalmi csúcsot is döntött a héten, a májusi összforgalom pedig 2000 decembere óta nem látott magasságba szökött. Az index 2,6 százalékos erősödés után 8369 ponton zárt.

Jelentős emelkedést mutattak a gyógyszergyártó cégek, a dollár erősödése jót tett mind az Egis, mind a Richter árfolyamának. Utóbbi épp a múlt héten jelentette be, hogy a gyenge dollár miatt 1,2 milliárd forinttal lefelé módosítja második negyedéves eredménytervét. A blue chipek között szárnyalt még a Matáv is, bőven 900 forint felett is forgott a héten, de a keddi korrekció után is megtartott közel 3,5 százalékot az emelkedésből. A második vonalban közel 10 százalékkal erősödött a Graphisoft, a cég újabb együttműködési megállapodást kötött a Hewlett Packarddal – a kivezetési pletykákat viszont a cég vezetősége cáfolta. Közel 12 százalékkal csökkent a Brau árfolyama az utóbbi idők szárnyalásának korrekciójaként, a Zwack 9,5 százalékos esése pedig az osztalékszelvény "elvesztésének" tulajdonítható.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!