hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedvezményes szörfölés

2002. 07. 21.
Olcsóbb lesz a percdíj augusztustól! A héten megállapodást írt alá Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter az öt legnagyobb hazai szolgáltatóval egy államilag támogatott kedvezményes internet-hozzáférési csomagról.

A Matávval, a Vivendi Telecommal, a Monortellel, az Emitellel és a Hungarotellel külön-külön kötött szerződések szerint a kormány percenként 0,77 forintos támogatást ad a szolgáltatóknak, azok azonos mérték? tarifacsökkentése ellenében. A kedvezőtlenebb infrastruktúrájú területeken pedig még kiegészítő támogatásokat folyósít a helyi társaságoknak egy évig, percenként 0,38 forint értékben. Kovács jelezte, hogy a korábban előirányzott informatikai támogatásokból évente három milliárdot fognak elkülöníteni az internetezés támogatására. Ez az idei töredékévben legfeljebb 1,3 milliárdra rúghat. A tervezett állami támogatás mindaddig fennmaradna, míg a hírközlési törvény módosításának piacélénkítő hatása meg nem mutatkozik. Az új felhasználói csomagok ára gyakorlatilag minden szolgáltatónál azonos. Kezdőknek 15 órát 1550 forintért, haladóknak 40 órányi hozzáférést 4000 forintért biztosítanak. A felhasználói szerződések felmondhatósága miatt, az állam két évig garanciát vállal a szolgáltatói támogatások terén. Az eddigi híradásokból kiderült, hogy a Matáv, a Vivendi és az Emitel szolgáltatását éjféltől reggel 7-ig óránként 30 forintért lehet majd igénybe venni.

Mindez egy hosszú távú fejlesztési stratégia első lépése – jegyezte meg Kovács. A tárca vezetői többek között célul tűzték ki az internetezés általánossá tételét, amit az eszközellátottság fejlesztésével és az elérhető magyar tartalom fejlesztésével szándékoznak megvalósítani.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!