hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedvezményes szörfölés

2002. 07. 21.
Olcsóbb lesz a percdíj augusztustól! A héten megállapodást írt alá Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter az öt legnagyobb hazai szolgáltatóval egy államilag támogatott kedvezményes internet-hozzáférési csomagról.

A Matávval, a Vivendi Telecommal, a Monortellel, az Emitellel és a Hungarotellel külön-külön kötött szerződések szerint a kormány percenként 0,77 forintos támogatást ad a szolgáltatóknak, azok azonos mérték? tarifacsökkentése ellenében. A kedvezőtlenebb infrastruktúrájú területeken pedig még kiegészítő támogatásokat folyósít a helyi társaságoknak egy évig, percenként 0,38 forint értékben. Kovács jelezte, hogy a korábban előirányzott informatikai támogatásokból évente három milliárdot fognak elkülöníteni az internetezés támogatására. Ez az idei töredékévben legfeljebb 1,3 milliárdra rúghat. A tervezett állami támogatás mindaddig fennmaradna, míg a hírközlési törvény módosításának piacélénkítő hatása meg nem mutatkozik. Az új felhasználói csomagok ára gyakorlatilag minden szolgáltatónál azonos. Kezdőknek 15 órát 1550 forintért, haladóknak 40 órányi hozzáférést 4000 forintért biztosítanak. A felhasználói szerződések felmondhatósága miatt, az állam két évig garanciát vállal a szolgáltatói támogatások terén. Az eddigi híradásokból kiderült, hogy a Matáv, a Vivendi és az Emitel szolgáltatását éjféltől reggel 7-ig óránként 30 forintért lehet majd igénybe venni.

Mindez egy hosszú távú fejlesztési stratégia első lépése – jegyezte meg Kovács. A tárca vezetői többek között célul tűzték ki az internetezés általánossá tételét, amit az eszközellátottság fejlesztésével és az elérhető magyar tartalom fejlesztésével szándékoznak megvalósítani.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!