hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kora nyári uborkaszezon
Heti tőzsdejelentés 2000.06.08 15.

2000. 06. 17.
A pünkösd miatt lerövidült kereskedési héten a börzék nem sok izgalmat tartogattak a befektetők számára. Az árfolyamok alig-alig mozdultak el, Amerikában egy százalék körüli csökkenést mutatott mind a Dow Jones, mind a NASDAQ, az S&P500 értéke változatlan szinten maradt. Nyugat-Európában ezzel szemben enyhe emelkedést tapasztalhattunk, Frankfurtban egy százalékkal, Londonban és Párizsban mérsékeltebben, 0,15, illetve 0,3 százalékkal nőttek az árak. Igen gyenge forgalom mellett 2,88 százalékot süllyedt a BUX-index értéke, újra a 9000 pontos szint alá süllyedve (8971) a csütörtöki zárásra. A blue chipek közül a Mol vitte a prímet az esésben, közel 7,5 százalékkal olcsóbbá válva az előző heti nagy vevő eltűnése után. Nem jártak sokkal jobban a Richter részvényesei sem, a gyógyszerpapír 6,6 százalékot vesztett értékéből. Folytatódott az eladási hullám a Borsodchem papírjainál is, újabb 5,38 százalékos csökkenést eredményezve. Az előző heti szárnyalás után visszafordult a technológiai részvények papírjainak a jegyzése is: az Antenna Hungária 7, a Synergon 2,5 százalékkal lett olcsóbb. Jelentősebb emelkedést csak az újra a spekulációs láz középpontjába került Humet tudott felmutatni 6,5 százalékos drágulásával. A kedvező hazai makrogazdasági mutatók ellenére úgy tűnik, kikerült a BÉT a külföldiek érdeklődésének középpontjából, a külföldi tőzsdék iránymutatására várva igen csendes kereskedés jellemezte a hetet.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!