hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Faluturizmus

2007. 05. 02.
Kedves, drága unatkozó vendégek, nem szaporítom a szót, jöjjenek kikapcsolódni a Paraszt Centrumba! Exkluzív sportlehetőségeket ajánlunk, mingyá' kezdem az elsővel: háztáj-boksz. Nagyon egyszerű sport – a rohasztó puha talaján kell megküzdeni az ellenfeleknek sípcsontvédő gumicsizmában. Ütni, rúgni, harapni, karmolni egyaránt lehet, az első parasztlengős nyer.

Aztán egyből itt a második, a suttyógolf. Nem kell méregdrága cucc hozzá – simán, egyszerűen a kertben lehet játszani, igaz kell pár vakondtúrás a céllyuknak, de ütőnek ideális a kapa oldaléle, és labdának meg egy összegömbölyödött sündisznó. Elit sport, kizárólag dzsentriknek!
Aztán ott van a paraszt-curling: csak kihengergetünk egy jó hosszú linóleumcsíkot a kertbe, az egészet jól bekenjük disznózsírral, hogy csússzon, aztán a dolgozó csak ellöki a teáskannát, a másik két pali meg partvissal dörzsöli az útvonalat, hogy merre is menjen az az izé. Nagyon izgalmas.
Egyszemélyes sportot kedvelő sértett személyiségeknek ott a bumburnyák-jumping. Csak föl kell tudni mászni a gémeskút tetejibe, ott beakasztani a hózentrógert és ugrani, valamikor csak arra jön valaki, és kiakaszt megint.
Ezután sor kerülhet a szürkemarha-viadalra. Riska egyedül a kék-sárga-piros zászlóra gurul be, persze csak véletlen az egybeesés a budapesti, illetve a román zászlóval.
Egy küzdősportot majdnem elfelejtettem, a furkó-ken-dót. Nem kell más, csak két permetezőmaszk, meg két kapanyél, mellkasvédőnek meg elölbebújós bekecs is megfelel, és már jöhet is a csetepaté!
Akinek ez sem elég, annak még mindig itt van a déliharangszóles, a malomkőfrizbi és a futóbablövészet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!