hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hívott a Feri

2005. 10. 25.
Két napja nem eszem, nem iszom, a telefonom mellett virrasztom át éjszakáimat. Úgy kezdődött, hogy körülbelül egy hete, baráti társaságban, kedélyes kvaterkázással múlattam az időt, amikor megcsörrent a mobilom. Gyurcsány Ferenc volt az. Kimérten, visszafogottan üdvözölt, de hát mégiscsak ő volt. Én röstellkedtem, hogy ha már személyesen engem keresett meg az ország vezetője, illene végighallgatnom, de éppen egy sztoriban voltam benne, elhallgattattam mobilomat. Ez végzetes hibának bizonyult.

Pár napra rá éppen a Hermina útról kanyarodtam a Thököly útra, amikor megint Ferenc hívott. Nem tudtam meghallgatni, mert nincs se head-setem, se blue toothom, de van pénzem, amit bírság címén kifizethetek, ha vezetés közben, segédeszközök nélkül telefonálgatok.

Ferenc azonban nem adta fel. Ekkor már elhatároztam: ha törik, ha szakad, egyszer végighallgatom.

Úgy két napra rá a fogorvosi váró csendjét verte fel a mobilcsörgés. Diszkréten félrehúzódtam, miközben igyekeztem "nem-vagyok-én-manager" pillantást vágni. Ferenc, most megint nem tudunk beszélni – suttogtam a mikrofonba, mint valami konspirátor a társának.

Rá következő hétvégén kirándulni mentem többedmagammal. A verőfényes őszi idő egyre több embert csalt ki otthonából. Én is elindultam hát, nem is sejtve, hogy a tervezetten kívül még valaki jön velem. Ferenc volt az. Az egyik szerpentint tapostam épp, amikor ismét bejelentkezett.

Ekkor már tudtam: vagy ő, vagy én. Végig kell hallgatnom a mondandóját, különben az idők végezetéig nem szabadulok az üzenetétől. Készenlétben tartottam a telefonom. Éjjel-nappal mellette ültem. Igaz, hogy lefogytam, és szakállam nőtt, mint egy erdőkerülőnek, de úgy döntöttem, ezt az árat hajlandó vagyok a nyugalmamért megfizetni.

Ferenc azonban nem hívott. Hiába, ő is ember – gondoltam, és végre, néhány napi virrasztás után lefeküdtem aludni.

Abban a pillanatban megszólalt a mobil. Fáradtságom azonban nem engedett a szavakra koncentrálni.

Ekkor sorsdöntő lépésre szántam el magam: egy elhagyatott, faluszéli döglött kútba dobtam mobilomat, annyi éven át h? társamat. Bementem egy üzletbe, és új előfizetést vettem.

Még aznap este megszólalt Ferenc. Az idegességtől véletlenül kinyomtam a telefont, így az üzenet megint az éterbe veszett.

Egyébként durva kampányra számítok: a hírek szerint várható, hogy Viktor is felhív majd. 

Ferenc üzenetéből egyébként csak annyit hallottam, hogy "a baloldal megújult". Néha felriadok álmomból erre a mondatra, és verejtékben úszó arcomat az éjjeliszekrényen fekvő kendővel megtörlöm.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!