Hitel nemcsak a jövedelem, hanem ingatlan függvényében

Hitel nemcsak a jövedelem, hanem ingatlan függvényében

2001. 06. 16.
A közelmúltban készült felmérésekből az derül ki, hogy a vártnál lényegesen kevesebben vették igénybe eddig az otthonteremtő támogatásokat. Ez a talán meglepő hír részben a jövedelmi viszonyokkal, illetve a bankok nem kellő rugalmasságával magyarázható. Cikkünk most olyan lehetőséget, banki szolgáltatást emel ki, amely a piaci viszonyokhoz leginkább alkalmazkodik: a hitel elbírálásakor nemcsak a jövedelmet veszi figyelembe, hanem az ingatlan értékét is beszámítja, sőt a hitel a már folyamatban levő építkezések esetében is igényelhető. Ez a lehetőség sokak számára megnyithatja a kapukat. A hiteligénylők számára jó hír, hogy apró finomításokon dolgozik a Gazdasági Minisztérium. Hegedűs Éva helyettes államtitkár a Hetek kérdésére nem erősítette meg azt a lapértesülést, mely szerint szeptembertől 8-ról 6 százalékra csökkenne a fizetendő kamat, sem azt, hogy a hitel nagysága tízről tizenöt millióra emelkedne. Anynyit elmondott ugyanakkor, hogy egy hónap múlva nyilvánosságra hozzák a változásokat, amelyek elsősorban a hitelfelvétel lehetőségeinek kibővítését célozzák. 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!