hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Plasztik-angyalok
Vízbe fojtott bíborosok, ketyegő bomba, detektívet játszó tudós

2009. 05. 16.
Úgy tűnik, hogy a Vatikán tanult A Da Vinci-kód körüli botrányból. A most filmre vitt Dan Brown-történettel kapcsolatban alig nyilatkoznak, elkerülve ezzel, hogy ingyenreklámot szerezzenek a könyvnek. Csalódott is volt a rendező, Ron Howard, hogy senki nem tüntetett a római filmbemutatón. Igaz, az Angyalok és démonok nem a kereszténység alapigazságait, hanem „csak" a katolikus egyházat támadja.

„Az egész annyira idegenszerű, tiszta bóvli" - mondta Malcolm McMahon notthinghami püspök. Az állításnak van némi alapja: mivel a Vatikán nem engedélyezte, hogy az eredeti helyszíneken forgassanak, a producerek Los Angelesben építették fel műanyagból a díszleteket, hogy aztán a film­előzetesben „a lélegzetelállító római helyszínek­ről" szóljon a reklámszöveg.

Vatikán evangelizációért és hitvallásért felelős püspöke szerint a katolikusok „kezdenek belefáradni" a Brown regényeiben megjelenő szenzációhajhász történetekbe, összeesküvés-elméletekbe és azok filmváltozataiba. „Nem gondolom, hogy a katolikus hívőket érdekelni fogják ezek a filmek, hiszen annyira távol állnak az igazságtól" - mondta.

Az Angyalok és démonok történetében újra a Harvard Egyetem professzora, Robert Langdon nyomoz. Most éppen azért fut versenyt az idővel, hogy megakadályozzon egy sötét egyházellenes titkos társaság, az Illuminátusok által szervezett összeesküvést. A történet szerint a svájci föld alatti laboratóriumból ellopott különleges fegyverrel, az „anti­anyagbombával" akarják felrobbantani a Vatikánt, miközben a konklávé éppen ülésezik, hogy új pápát válasszon. A professzor azonban megfejti az okkultista kódjelekkel és szimbólumokkal megjelölt útvonalat a bombához, és megakadályozza a tragédiát. Igaz, közben több bíborossal már végez a titkos társaság.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!