hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vigore
Életerő, egészség

2008. 12. 05.
Idén karácsonykor debütál a háztartási élelmiszer-tárolók új generációja, a VIGORE. A többéves kutatómunkával kifejlesztett kenyér- és gyümölcstartó boksz különlegessége, hogy a tároló falába épített vákuumpumpa légritka teret hoz létre a doboz belsejében. A vákuumos légtér pedig bizonyítottan lassítja a vele érintkező élelmiszerek romlását. Segítségével időt, energiát és pénzt spórolhatunk meg  mindennapokban, ami egyre fontosabb szemponttá kezd válni minden háztartásban.

A VIGORE Vákuumos kenyér- és gyümölcstároló még a rajzasztalon volt, amikor díjat nyert a 2007. UNITIS Pro/ENGINEER-en a fogyasztói termék kategóriában. Korábban is kerültek kereskedelmi forgalomba a vákuumos légtér előnyeivel operáló háztartási berendezések, ám a VIGORE – ezekhez képest – nem igényel mechanikus szivattyúzást, mérete, színe és arculata is egyedülálló a piacon.
A hagyományos kenyértartók
ideje lejárt

A magyar (!) fejlesztő azt javasolja a háziasszonyoknak, hogy ne a kenyeret dobják a szemétbe, hanem régi kenyértartójukat. Élelmiszert a szemétbe dobni ugyanis minden jóérzésű háziasszony utál. De mennyivel tud többet egy hagyományos kenyértartónál ez az újdonság? A VIGORE kenyér- és gyümölcstartóban kétóránként másfél percre bekapcsol az automatikusan vezérelt elektromos pumpa, amely a tárolóban lévő levegőt kiszivattyúzza. A folyamatosan légritka térben az élelmiszerek eltarthatósági ideje köztudottan meghosszabbodik. A légpumpa természetesen teljesen zajtalan, nem elemes, hálózatba csatlakoztatható, és áramigénye 3 watt, amely egy kisebb elemlámpa-izzó fogyasztásának felel meg.

Megáll az idő

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!