hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bronxi mese

2003. 07. 21.
Ralph Lauren kreációi a jólétről szőtt amerikai álmot testesítik meg. A cowboyok és a farmerek mítoszát életre keltő Lauren közel negyven éve töretlen tekintéllyel a világ élvonalbeli divattervezőinek egyike. Ruháit és illatszereit úgy tervezi meg, hogy azok a maradandóságról alkotott ábrándjait messzemenőkig kielégítsék.

Ralph Lifschitz orosz emigráns szülők legkisebb gyermekeként született meg 1939. október 14-én, New York Bronx negyedében. A kis Ralph sokat mesélt környezetének arról, hogy egyszer ki fog törni a szegénységből és sok-sok ember megismeri majd nevét. Milliomos akart lenni, mint a legtöbb kölyök Bronxban. Valóban az is lett! Pályája elején a Brook testvéreknél szorgoskodott, ahol elleshette a szakma minden fogását. Brookék az iskolai ruházat úttörői voltak, akik "amerikanizálták" az elit lovaspóló európai játékosai által használt legombolható galléros inget. Lauren huszonnyolc évesen alapította meg saját cégét, mely a jól csengő Polo nevet kapta. Első komoly sikerét széles nyakkendőjével, a kipperrel aratta. A nyakkendőhöz azonban még dukált a hozzá illő öltözet is! Gyorsan kölcsönkért 50 000 dollárt és elkészítette a kipperhez passzoló Gatsby-ruhákat, melyeket a huszas és a harmincas évek stílusa ihletett meg. Természetesen azonnal visszafizette adósságát, sőt innentől kezdve olyan lendületet vett az élete, mely azóta is a csúcson tartja és sikeressé teszi évről évre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!