hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Világbajnok a Kemény-csapat
10. Vízilabda-vizes vb, Barcelona

2003. 08. 04.
A barcelonai világbajnokságon Magyarország vízilabda-válogatottja világbajnok lett. Kemény Dénes csapatának a csoportelsőség után a szlovákokon, majd a görögökön keresztül vezetett az útja a világbajnoki döntőbe, ahol az ellenfelünk a klasszis olasz válogatott volt. 



Risztov Éva három ezüstérmével az úszócsapat legeredményesebb tagja lett Fotó: Reuters

A világbajnoki arany sorsa hallatlanul izgalmas, mondhatni drámai csatában dőlt el. Többszöri hazai előny ellenére az olaszok minduntalan kiegyenlítettek, s már-már félő volt, hogy válogatottunk a győzelem kapujában, mint a sydneyi olimpia óta számtalanszor, most is megtorpan. Kásás Tamásék keze azonban a hosszabbításban 8:8 után sem remegett meg, és ismét kiharcolták azt a kétgólos előnyt, amit a mérkőzés során már annyiszor, és végül 11:9-es fantasztikus eredménnyel bebiztosították a vb-aranyat. Szívósék első, 1973-as aranya után Magyarország megszerezte a második világbajnoki aranyát, és ezzel a vízilabda világbajnoki éremtáblázatban is két arany, négy ezüst és egy bronzzal az első helyre került. Minden bizonnyal megtört a jég Kemény Dénes válogatottjánál, amely három éve, az olimpiai arany után, annak ellenére, hogy szakmailag a világ legjobb csapataként értékelték, egyetlen világversenyen sem tudott a dobogó felső fokára lépni. A dobogó csúcsáról a válogatott ezúttal felszabadultan tekinthet előre a hamarosan esedékes New York-i világligára, és a 2004-es athéni olimpiára. 



A magyar pólósok már mindent megnyertek Fotó: Reuters

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!