hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az állóvíz a Honvédnak kedvezett
Vízilabda

2002. 10. 14.
A vízilabda OB–I. második fordulója után veretlen a Domino–Honvéd, valamint a BVSC csapata, akik az első-második helyen osztoznak. Egy-egy győzelemmel és egy-egy döntetlennel, amit legutóbb egymás ellen játszottak, harmadik a Vasas–Plaket és negyedik a Ferencváros. A Vasas–Domino májusi botrányos, verekedésbe fulladt mérkőzése kapcsán folyó "maratoni" fegyelmi eljárás a harmadik fázisába érkezett, ahol várhatóan harmadfokon a vízilabda-szövetség elnöksége hozza meg a végső ítéletet. Somossy Józsefet, a Vasas edzőjét, illetve Varga Tamás, Varga II Zsolt, Mátyás Zoltán és Hesz Máté játékosokat, mint ismeretes, első fokon egy, illetve másfél évre tiltották el a játéktól. Az esetet követően gyorsnak ígért, azóta hosszasra nyújtott jogi huzavonát megunta a Vasas szponzora, a Vodafone. 

A telefontársaság a jövőben inkább a biztos befektetést kínáló Manchestert és Ferrarit kívánja támogatni, magára hagyva a tavalyi KEK- győztes, szuperkupabajnok és bajnoki ezüstérmes piroskék gárdát. A Vasas, amely eddig nagyszer? trófeákkal büszkélkedhet (tizenháromszoros bajnok, tizenkétszeres kupagyőztes, kétszeres BEK- és háromszoros KEK-győztes) fennállásának talán legnehezebb idejét éli át a tavaszi affér óta. A brit mobiltelefon-társaság kivonulását minden bizonnyal az is indokolja, hogy a szponzorok harcában nem akartak a Westellel szemben végképp alulmaradni az immár szétzilált Vasassal az oldalukon. Ezek után nem is kérdéses, hogy az idei szezonban aligha akad hazai csapat, amely a bajnokság során képes lehetne megszorongatni a nyári átigazolások során szupererőssé vált, ismételt bajnoki, sőt BL-címre törő Domino-BHSE-t. Szorosabb csata előreláthatóan a második és harmadik helyért várható, ahol elsősorban a BVSC, a Ferencváros és a szétzilált Vasas jöhetnek szóba. A magyar vízilabda-történelem legsikeresebb klubja, az UTE is várat magára a látványos felemelkedéssel, hiszen a második forduló után csupán a hetedik helyen állnak, egy győzelem és egy vereség a mérlegük, 14–13-as gólaránynyal. Friss információ, hogy a fegyelmi fellebbviteli bizottság Somossy Józsefet felmentette az eltiltás alól, míg a játékosok decembertől szállhatnának újból vízbe.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!