hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyar pólós sikerek a medencében
Mind a négy csapat negyeddöntős

2001. 12. 02.
A hétvégén nyolc ország tizenkét városában vetélkedett Európa negyvennyolc legjobb vízilabdacsapata. Nagy öröm számunkra, hogy mindhárom európai kupasorozatban (BL, KEK, LEN-kupa) érdekeltek vagyunk, s csapataink mindegyike a negyeddöntőkbe is tovább jutott. A Bajnokok Ligájában (BL) a Honvéd idehaza fogadta a Posilippio Napoli szupercsapatát, amelyet Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás személyében két olimpiai bajnok idegenlégiósunk is erősít.

A hazai bajnokságban eddig veretlen, tabellavezető Honvédnak a Biros–Molnár– Kiss elit trió ellenére sem sikerült a nagy bravúr, Európa egyik legjobb csapatának legyőzése. Nem utolsósorban a vendégeket erősítő idegenlégiósaink gólerőssége révén a Domino végül 4–7 arányban maradt alul a rutinosabban játszó olaszokkal szemben. A vereség ellenére csoportjában másodikként jutott tovább a Honvéd, megelőzve a románok és a szlovének bajnokcsapatait. A BL-ben az E csoport komoly meglepetést okozott. Kiesett a spanyol bajnok Barcelona együttese és a nagy esélyes, a görög Olympiakosz Pireusz is csak hajszállal jutott tovább, a döntő mérkőzésen éppen a spanyolokat verve 6–5-re. A kupasorozatban százszázalékos teljesítményt nyújtott eddig a Vasas (KEK) és a BVSC (LEN), akik csoportjuk élén veretlenül várhatják a negyeddöntő sorsolását. A Vasas teljesítményét szépíti, hogy utolsó mérkőzésén, idegenben azt a horvát Mladost Zagrebet verte 9–8-ra, amely tavasszal még simán diadalmaskodott a piros-kékek felett. Az idehaza és nemzetközi vizeken is egyre jobban szereplő Ferencváros csoportjában ugyan elbukott egy meccset a görög Ethnikoszszal szemben, Gyöngyösi András legényei azonban az utolsó mérkőzésükön a házigazda német Rote Erde Hamm csapatát 10–5-re a vörös földbe döngölve, szintén az első helyen jutottak tovább. A negyeddöntők sorsolásaira a hétvégén Budapesten kerül sor.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!