hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megint dühbe jövünk
Vízilabda

2001. 10. 28.
Hétvégén került sor a vízilabda OB–I. 4. fordulójára, amely a 103 találattal az idény eddigi legtermékenyebb körének bizonyult. A legizgalmasabb mérkőzés kétségtelenül a Szőnyi úton a BVSC Brendon–FTC összecsapása volt, míg a legtöbb gól (23) a Tatabánya–Szolnok mérkőzésén született. 

A BVSC-ben tavasz óta először játszott Szécsi Zoltán olimpiai bajnok kapusunk, aki fergeteges teljesítménynyel mutatkozott be, hiszen az ellenfél tíz emberelőnyös helyzetéből is csupán két alkalommal volt képes bevenni kapuját. A zöld-fehéreknél ezúttal hiába védett a jugoszláv idegenlégiós veterán, Sostar, a vasutasok tinédzser támadói "pimasz" módon bombázták a hálóját. A felettébb izgalmas, magas színvonalú mérkőzés, a vízi csatán kívül is szolgált kellő látványossággal. Gerendás György, a BVSC edzője, aki temperamentumához híven ismét magas hőfokon égett a mérkőzés alatt, az utolsó negyedben, csapata 6–5-ös vezetésénél, játékosuk kiállítását követően hevesen reklamált a szerinte jogtalan bírói ítélet miatt. Az edző felháborodását a bírók piros lappal honorálták, miután a kispadról kiküldött tréner még inkább begorombult és dühének először egy Brendon reklámtranszparens, majd azt követően egy ruhafogas esett áldozatul. Az incidens mindenesetre nem a hazaiakat, hanem a vendégeket zavarta meg, olyannyira, hogy a zöld-fehérek még az emberelőnyös helyzeteiket sem tudták kihasználni, miközben Gerendás csapata még három találatot értékesített a befejezésig, 9–5 re alakítva a végeredményt. Gerendás túlfűtöttsége egyébként nem új keletű, hiszen az edző 96 óta minden évben piros lappal kényszerült távozásra a kispadról a zöld-fehérek vendégszereplésénél. 

A negyedik fordulót követően egyedül a két nagyágyú, a Domino–Honvéd és a Vasas csapata áll veretlenül a tabellán. Nem csoda tehát, hogy nagy várakozás előzi meg kettőjük november negyedikei ütközetét.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!