hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Németországban otthon vagyunk

2001. 09. 30.
Király Gábor a Bundes Liga gyengébb kapusai közé tartozik – ez derül ki a német sportlap, a Kicker honlapján. A magyar válogatott kapusa a tekintélyes szaklap 3,14-es átlag osztályzata alapján mindössze a cottbusi Piplicát és a wolfsburgi Reitmaiert utasítja maga mögé a posztonkénti rangsorban. A Kicker minden fordulóban 1-től 7-ig osztályozza a Bundes Liga játékosait, a legjobb osztályzat az 1-es. Mátyus János, az FC Energie Cottbus magyar légiósa a földön. Balul sikerült mentés Fotó: Reuters

Király és csapata, a Hertha BSC a hétvégén négy gólt kapott a Kaiserslauterntől, igaz, a hálóőr egyik találatról sem tehetett. A Hertha a hetedik forduló után a tizenharmadik.

Nem zárt jó hétvégét a többi magyar légiós sem. Király csapattársa, Dárdai Pál nem jutott szóhoz a berlini gárdában, a Schalke 04 Szollár Krisztián és Hajnal Tamás nélkül kapott ki 2–0-ra a Freiburgtól, és csúszott vissza a hatodik helyre.

A legmagyarabb csapat, az FC Energie Cottbus 3–0-ás vereséget szenvedett a címvédő Bayern Münchentől. Mátyus János öngólt vétett, valamint az első gólt is közvetlenül mellőle fejelte Zickler, nem meglepő a nagyon gyenge 5,5-es osztályzata. A cottbusi védelem átjáróháznak bizonyult, érthetően Sebök Vilmossal is kritikus volt a szaksajtó, az exújpesti 5-ös osztályzatban részesült. Eduard Geyer tréner a meccs után kifakadt: 

"Ha tehettem volna, az egész védelmet lecseréltem volna" – nyilatkozta Geyer. A Kicker külön cikkben foglalkozott a gyenge teljesítményekkel, Katasztrofális hibák Sebőktől címmel. Szegény embert még az ág is húzza: Sebők jobb térde megsérült, így kérdésessé vált a Schalke 04 elleni játéka. Vasile Miriuta szintén végigjátszotta a gyászos találkozót (4,5-es osztályzat), a csapat legjobbjának azonban a korábbi ferencvárosi közönség kedvence, Vincze Ottó bizonyult (szerény 4-es osztályzattal), akinek ez volt a debütálása a Bundes Ligában. A Cottbus továbbra is az előkelő hetedik helyen áll.

"Lisztes Krisztián jól játszott" – írták a magyar újságok a Werder Bremen Hamburg elleni 4–0-ás győzelme után. A Kicker másképp látta. Lisztes a brémaiak leggyengébbjének bizonyult, a közepesnél rosszabb, négyes osztályzattal. Lisztes ennek ellenére nem szenved önbizalomhiányban, a sporthirek.hu internetes oldalán elárulta: "Ha a kezdetektől fogva játszom, akkor mindig nyer a Werder." Győzelmével a zöld-fehérek már a tizenegyedikek a tabellán.

Magyarok az összesített rangsorban: 43. Király Gábor 3,14; 110. Sebök Vilmos 3,64; 146. Mátyus János 3,83; 155. Miriuta 3,90.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!