hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Probléma nincs, csak megoldandó feladat
Fiatal magyar milliomosok történetei

2014. 03. 08.
Zsúfolásig megtelt a Szent István Egyetem hallgatóival a győri Bridge Hallgatói és Oktatói Klub előadóterme, hogy a Példakép Alapítvány első roadshow-ján sikeres vállalkozók történeteivel ismerkedhessenek meg. Az eseményen bemutatkozó tizenegy cégalapító, ügyvezető vagy éppen vezérigazgató már huszonéves korától milliós vagy akár több száz milliót érő vagyon sáfára és sokak munkaadója lett. Történeteikben olyan hús-vér emberek személyisége tárult elénk, akiknek sikerei szinte kézzelfoghatóvá váltak a publikum számára. Eredményeik azért is fontosak, mert – mint az alapítvány létrehozója, egyben a beszélgetés házigazdája, Valentínyi Katalin (képünkön jobbra) elmondta – hazánkban a vállalkozói szféra foglalkoztatja a munkaerő 74 százalékát, s ezzel a bruttó hazai termék (GDP) 55 százalékát állítja elő.

A sikeres kutató sokszor azért tudja megoldani a problémákat, mert „nem tudja”, hogy azok megoldhatatlanok – írta Selye János, a stresszelmélet kidolgozója a ’70-es években, az Álomtól a felfedezésig című könyvében. A mostani roadshow-n bemutatkozó fiatalok pedig már úgy fogalmaztak, hogy „Problémák nincsenek, csupán megoldandó feladatok vannak”. A beszélgetés során elhangzó, érdekesebbnél érdekesebb történetek is ezt az állítást támasztották alá. A sikeres vállalkozás felépítéséhez ugyanis legtöbbször rögös út vezet, a „megoldandó feladatok” során azonban tárgyiasul az ember kreativi­tása, tudása, elszántsága, hite, kommunikációs képessége, tehetsége – fogalmazott Kiss Gergely, a mobilalkalmazások fejlesztésével foglalkozó, és több mint 30 embernek munkát adó Attrecto Zrt. alapítója, tulajdonos-vezérigazgatója.

Van, aki korán kezdte

Major Attila Gábor, a Senso Media Zrt. alapítójának üzleti képes­ségei már az általános iskola első osztályában megnyilvánultak, amikor felfedezte a „piaci rést” a büfé kínálata és az alsósok szükséglete között.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!