hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A zsarnokság patológiája
A kínai titkolózás vezetett a Globális járványhoz?
A zsarnokság patológiája

AP/Matias Delacroix

2020. 04. 20.
Pénzügyi körökben ismert az a mondás, miszerint ha az Egyesült Államok tüsszent, a világ többi része megfázik. Most az történt, hogy Kína súlyos vírusos fertőzést „kapott”, és bolygónk – gazdasági és orvosi értelemben is – intenzív osztályra került. Mindez megelőzhető lett volna, ha Kína kommunista kormánya reális képet adott volna a probléma mértékéről.

A Szabad Európa mintájára az 1990-es években létrehozott Radio Free Asia a hivatalosnál sokkal tragikusabb képet ad a koronavírus-járvány kínai pusztításáról. Közösségi médiára feltöltött fotók és helyi lakosok beszámolói alapján arról tudósít, hogy amióta a két hónapos lezárást feloldották, hosszú sorok kígyóznak a Vuhanban működő hét krematórium előtt.

A szeretteik hamvaira várakozók erőteljes kétségeket fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy a hatóságok 2500-ra teszik az új típusú fertőzésben a városban elhunytak számát. A temetkezési vállalatok kapacitását figyelembe vevő becslések szerint legalább 40 ezren estek áldozatul a betegségnek.

Maszk-diplomácia: Kína a járványkezelést exportcikké változtatja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!