hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Harc az antiszemitizmushoz való jogért
A Kongresszusba gyűrűzhet a BDS

2019. 08. 01.
A 2001-es, hírhedten antiszemita durbani ENSZ- konferencián útjára indult BDS Mozgalom Izrael és az ott élő zsidóság bojkottálását, az ottani befektetések felfüggesztését és különféle gazdasági szankciók alkalmazását tűzte zászlajára. Demokrata képviselők most azon igyekeznek, hogy ez kongresszusi szintű támogatást nyerjen Amerikában.

 

Bár a BDS a felszínen gazdasági nyelvezetet alkalmaz, nem kell mély kutatás a mozgalom radikálisan antiszemita jellegének feltárásához. A diszkriminációt és rasszizmust képviselő szervezet ellen számos fórumon és kormányzatban fölvették már a harcot, mint ami az antiszemitizmus új formája.

Az Egyesült Államok Kongresszusában tevékenykedő négy újbalos demokrata képviselőnő, akik nemrégiben még Trump elnökkel is majdhogynem ölre menő szóváltásba keveredtek, élére álltak az amerikai törvényhozáson belül terjedő antiszemitizmusnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!