hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Budapest az európai migrációs krízis középpontjában
Forrásponton

2015. 09. 03.
Magyarország viszonylag ritkán kerül a nemzetközi sajtó figyelmének középpontjába, a hét elején azonban ez megtörtént. A CNN, a Sky News és a világ többi vezető hírcsatornája óránként jelentkeztek be Budapestről. A napi több ezer fősre duzzadt menekültáradat ugyanis a Keletinél elérte azt a kritikus szintet, aminél az egész pályaudvarra és környékére nyugodt lélekkel ki lehetne tenni a „megtelt” táblát. A bajt tetézte, hogy a magyar és európai hatóságok össze-vissza beszéltek a hét elején, így a Németországba való eljutás reménye hol realitássá, hol délibábbá vált a menekülők előtt.

„Tisztelt Utasaink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Keleti pályaudvar hatósági lezárása miatt a 76-os trolibuszt csak a Puskás stadion irányában lehet megközelíteni.” Ez a tájékoztatás fogadta a metróról leszállókat a Keletinél szerda délelőtt. Egy mellettünk elhaladó fiatal lány telefonon éppen felvilágosítást adott valakinek: „hatalmas sorbanállás van, és csak akkor engednek fel, ha mutatod a jegyedet”.

Menekültáradat

Amit két hete tapasztaltunk a Keletinél (lásd: Menekülttáborrá vált a Keleti és környéke, Hetek, 2015. augusztus 7.) az semmi sem volt ahhoz a látványhoz képest, ami most fogadja az arra járót.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!