hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A remény rabjai
Magyar–svéddel folytatódik az Eb-selejtező

2011. 08. 26.
Mindenképpen óriási bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy a magyar labdarúgó-válogatott életben tartsa Európa-bajnoki reményeit a jöv héttl folytatódó selejtezkben. Ehhez szeptember 2-án a Budapestre látogató svédeket kellene legyznünk.

A magyar válogatott jelenleg az E csoport harmadik helyén áll, a svédektől három ponttal lemaradva úgy, hogy Erik Hamrén csapata egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A lecke tehát fel van adva, bár a győzelem még mindig csak az esélyek életben tartását jelentené.
Egervári Sándor szövetségi kapitány helyzetét nehezíti, hogy a svédek ellen eltiltás miatt nem számíthat a védelem két oszlopos tagjára, Juhász Rolandra és Vanczák Vilmosra, akik viszont a szeptember 6-ai, moldovai selejtezőn már ott lehetnek a pályán. A válogatott legnagyobb hiányzója a csapatkapitány Gera Zoltán, aki sérülés miatt kénytelen kihagyni a két találkozót. „Hiányozni fognak nagyon a svédek elleni mérkőzésről. Gera Zoltán és Juhász Roland azok közé a játékosok közé tartozik, akik nehéz helyzetben is lelket tudnak önteni játékostársaikba, tapasztalatukkal, habitussukkal egyértelműen a csapat vezérei. Király Gábor is ilyen, aki több mint nyolcvan válogatottsággal a háta mögött nagy hasznára lehet az együttesnek. Olyan rutinja van, ami egy-egy ilyen mérkőzésen elengedhetetlen a sikerhez” – nyilatkozta Egervári Sándor. A svédek ellen vélhetően meg is kapja a lehetőséget Király Gábor – Bogdán Ádám Izland elleni remeklése ellenére. Ami a fiatalítást illeti: meghívót kapott – első alkalommal – a Mainz játékosa, Steiber Zoltán is.
„A mezőnyben Hajnal Tamás léphet elő vezérré. A legutóbbi összetartáson több játékossal is elbeszélgettem, hogy kinek mi lehet a feladata a csapatépítésben, s erre Tamás nagyszerűen reagált. Ráérzett, hogy most nagyobb felelősség hárulhat rá” – tette hozzá a kapitány.
Kétségtelen, hogy egy igazi vezér nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül, az öltözőben és az utazások során is példát mutat.
„Nem mindenkinek van olyan kisugárzása, mint az említett labdarúgóknak. S egyvalami még elengedhetetlen ehhez a szerephez, a hitelesség, hogy emberileg és szakmailag is fel tudjanak rájuk nézni a srácok” – jegyezte meg Egervári.
A mester bizakodva tekint a létfontosságú mérkőzés elé. „Bízom benne, hogy mindenki egészségesen érkezik meg, és zavartalanul dolgozhatunk azért, hogy bravúros teljesítményt nyújtva továbbra is életben tartsuk reményeinket az Eb-csoportban” – hangsúlyozta. A keret tagjai augusztus 29-én Telkiben kezdik meg a közös felkészülést a két selejtezőre.
Közben Erik Hamrén, a svéd válogatott szövetségi kapitánya is kihirdette a keretét. A svédeknél Olof Melberg a hiányzó, aki sérülés miatt nem léphet pályára. A legnagyobb kérdés viszont az volt, hogy a svédek legnagyobb sztárja, Zlatan Ibrahimovic tudja-e vállalni a játékot. A válasz – sajnos – igen, az AC Milan futballistája, a magyar válogatott „mumusa”, helyet kapott a skandináv együttesben. (Aradi Benjámin)

A válogatott kerete:
kapusok
Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paksi FC)
védk
Fehér Zoltán (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Juhász Roland (Anderlecht), Korcsmár Zsolt (Brann), Laczkó Zsolt (Sampdoria),
Lipták Zoltán (Videoton), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Vanczák Vilmos (FC Sion)
középpályások
Czvitkovics Péter (Kontrijk), Dzsudzsák Balázs  (Anzsi Mahacskala), Elek Ákos (Videoton), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koltai Tamás (Győri ETO), Koman Vladimir (Sampdoria), Vadócz Krisztián (Osasuna), Varga József (DVSC–TEVA)
támadók
Priskin Tamás (Ipswich Town), Rudolf Gergely (Genoa), Steiber Zoltán (Mainz), Szabics Imre (Sturm Graz)
biztonsági tartalékok
Mészáros Norbert (DVSC–TEVA), Sándor György (Videoton)

Kosárlabda

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!