hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Haider-pártnak is kínos lehet a Jobbik

2010. 01. 28.
A közelmúltban több osztrák és német újság úgy értékelte, hogy az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) nem működne együtt a magyarországi nemzetiszocialista, antiszemita és cigányellenes Jobbikkal, mivel szalonképes kíván maradni Ausztriában.

Ezek az újságok azonban tévedtek - az FPÖ, amelynek több vezetője a szélsőjobbhoz sorolható, képviseltette magát a Jobbik január 16-án, Budapesten rendezett országos kampánynyitóján.

Néhány nappal később az FPÖ hivatalos hetilapja, a Neue Freie Zeitung az eseményről szóló beszámolójában megemlítette, hogy két nappal a kampánynyitó előtt H. C. Strache, a párt vezére Bécsben fogadta a Jobbik delegációját. A Magyar Gárda tagjai - annak ellenére, hogy szervezetüket jogerősen betiltották - szintén jelen voltak a kampánynyitón, amikor az FPÖ külügyi szóvivője, Johannes Hübner az összefogás elmélyítéséről, a két párt együttműködéséről beszélt.

Vona Gábor azt állítja, hogy a Jobbik programja „meghátrálásra kényszeríti azokat, akik Magyarországra nem a hazájukként, a magyarságra pedig nem nemzetükként tekintenek". Hogy kit ért ez alatt, az mindenki számára világos. Az FPÖ ezzel szemben tagadja, hogy antiszemita, és ezt egy bécsi kerületi képviselőjével próbálja alátámasztani, aki a bécsi zsidó hitközség tagja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!