hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Demokrata reménysugár

2005. 11. 15.
New Yorkban Michael Bloomberg 20 százalékos szavazati többséggel újra megbízást kapott a város vezetésére. A republikánusok így negyedik hivatali időszakra rendezkedhetnek be a manhattani városházán. 

Pedig a város pénzügyi helyzete nem volt túl rózsás, eleinte olyan intézkedéseket kellett hoznia, amelyekkel nem aratott túl nagy népszerűséget: felemelte az ingatlanadókat, a földalatti jegyárait, a hídpénzeket, és bevezette, hogy vasárnap is fizetni kelljen a parkolásért. A város azonban lassan kilábalt a pénzügyi gondokból. New York többi körzetének túlnyomó többségében azonban a demokraták arattak elsöprő sikereket. New Jersey államban a liberális demokrata Jon Corzine (képünkön) aratott győzelmet, aki felcserélte szenátori címét kormányzóira – ő azonban csak 53 százalékkal futott célba. Virginiában a demokrata párti Timothy Kaine volt kormányzóhelyettes vereséget mért Jerry Kilgore volt államügyészre, a republikánusok jelöltjére. Hathatós üzenetnek számít ez, különösen abban az államban, amely a kormányzó párt egyik erőssége volt.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!