hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vád alatt a republikánus vezető

2005. 10. 11.
Büntetőeljárás indult az amerikai képviselőház republikánus többségének vezetője, Tom Delay ellen. Egy demokrata párti texasi ügyész, Ronnie Earl emelt vádat a politikus ellen azzal az indokkal, hogy Delay a Republikánus Nemzeti Bizottságon keresztül törvénytelen vállalati pénzadományok tisztára mosásában, és a pénzek texasi politikusokhoz való továbbításában segédkezett. 

Delay azonban alaptalannak tartja a vádakat. Elmondása szerint mindössze annyi történt, hogy a 2002-es választások ideje alatt támogatni kívánta a republikánus képviselőket a texasi képviselőházba való bejutásban, melynek során olyan külön szervezetet hozott létre, amely pénzadományokat gyűjtött a jelöltek számára. Delay leszögezte, hogy minden törvényszerűen működött és bevett gyakorlat ez a demokrata párt köreiben is. Az eljárás alatt a szabályoknak megfelelően Delay-t ideiglenesen felmentették pozíciójából. Delay a legmagasabb rangú tagja a kongresszusnak, aki ellen valaha is bűnvádi eljárást indítottak Amerikában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!