hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hódít az otthondzsungel
Természetközeli élmény városlakóknak
Hódít az otthondzsungel

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 29.
Bár egyre többen élnek városi környezetben, a lakberendezésben előtérbe kerülő botanikus enteriőr és zöld színek mutatják: vágyunk a természetközeliségre. A növények amellett, hogy látványos dekorelemei egy lakásnak vagy irodának, egészségünkre és köz­érzetünkre is jó­té­­­konyan hatnak.

A bensőnkben dolgozó kód erőteljesen táplálja azt a vágyat, ami oda hajt, ahonnan jöttünk: „vissza a természethez”. Fő iránnyá vált a kint és a bent közötti határok elmosása a lakóterek megalkotásában. Ebben segítségünkre vannak a természetes anyagok – melyek alkalmazása napjainkban rendkívül népszerű –, mint például a kavics, fa, selyem, gránit vagy a mészkő. Ezek az anyagok melegséget, életteliséget sugároznak, valamint esztétikusak, strapabíróak és egyediek.

Emellett egy természetes hatást keltő otthon legszebb dekorációi a növények – legyen ez egy növénysarok a lakás bármely pontján vagy növényfal a konyhában és az étkezőben.

A panellakás légtisztítói

A szobanövénytartás korábban az idősebbek hobbijának számított, manapság viszont egyre több fiatalt érdekel, hiszen nem kell olyan sok időt rájuk fordítani, lehet mellettük dolgozni, kimozdulni, szabadon utazni; ugyanakkor természetközeli hangulatot csempész be az otthonokba, szebbé teszi azt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!