hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pecsét a szíven, hűség a gyakorlatban
Interjú dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeutával

2017. 08. 17.
„Lehet-e kettesben időt tölteni a másik nem tagjai közül olyasvalakivel, aki nem a házastársunk?” Már az ilyen és ehhez hasonló kérdések feltevése is érthetetlen sokak számára manapság, a hagyományos értékek és párkapcsolatok felbomlásának az idején. Mégis vannak olyanok, akik fontosnak tartják házasságuk megőrzését, még akkor is, ha óvintézkedéseik másokat megdöbbentenek. Például Mike Pence, az USA alelnöke is meghúzta a maga határait: a feleségén kívül egyetlen más nővel sem hajlandó kettesben vacsorázni. Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeutát arról kérdeztük, hogy van-e értelme az ilyen szabályoknak, és fenntartható-e ezek segítségével a hűség a mindennapokban?

– Önnek mi a tapasztalata: az emberek érzik annyira értékesnek a házasságukat, párkapcsolatukat, hogy annak megvédése érdekében óvintézkedéseket tegyenek?

– Nagyon eltérő módon viszonyulnak az emberek a házasságukhoz. Az a tapasztalatom, hogy a legtöbben magától értetődőnek veszik, hogy van mellettük valaki, hogy van kivel megosztaniuk az életü-ket. A határvédelem érdekében csak kevesen tesznek előre tudatos lépéseket, hiszen sebezhetetlennek gondolják magukat. Mivel nem áll kifejezetten szándékukban megcsalni a másikat, úgy gondolják, velük ez sohasem történne meg. Így nem is figyelnek oda, hogy kivédjék az esetleges helyzeteket, mígnem egyszer csak…

– Mi tesz értékesebbé a felek számára egy házasságot? Számít a neveltetés, vallásos háttér vagy az, hogy nagy szerelem következtében vágtak bele a kapcsolatba?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!