hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sándor Róbertet csecsemőként „kidobták”, ma krízisterheseknek segít
Végre kimondhattam: édesanyám!

2017. 03. 02.
Robika „véletlenül” született. Anyukája titkon megszülte, majd eldugta egy balatoni csecsemőotthonba. Sorsa intézetről intézetre, különböző gyermekotthonokban formálódott, míg a nagykorúságot jelentő 18. életév betöltése után egyik napról a másikra kirakták őt a Fóti Gyermekotthonból. „Ott álltam a kijáratnál, minden vagyonom elfért egy kis batyuban…” – emlékszik vissza a pillanatra Sándor Róbert, aki ma már négygyermekes családapa, egy vállalkozás jogi szaktanácsadója, és a Várva Várt Alapítvány elszánt aktivistája is egyben.

Robi, legutóbb egy lakásfelújításon találkoztunk. Iparos em­­be­rként szobát festettél, burkolatot javítottál, most pedig egy vállalkozás jogi szaktanácsadójaként fogadsz minket. Hogyan jutottál idáig? Milyen családból jöttél?

– Családról nem beszélhetek, mert az életem egy zamárdi csecsemőotthonban kezdődött. Édesanyám itt helyezett el, mások elmondása szerint. Amire magam is tisztán visszaemlékezem, az már a fonyódi gyermekotthon, ahova óvodáskorban kerültem át. Az egész intézet egyetlen épületből állt, 30-40 gyermekkel. Mindnyájan egy nagy teremben aludtunk, és volt három-négy nevelőnk. Az általános iskolámat is ott kezdtem, mert ott tartották a tanórákat az épület ebédlőjében.

Apádról, anyádról semmit sem tudtál?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!