hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Amíg élek, úszok
Látogatás az ország legidősebb úszóvilágbajnokánál

2015. 11. 24.
Bánki Horváth Béla 1920-ban született. Ő az ország legidősebb aktív, szenior úszóvilágbajnoka, aki legutóbb Kazanyban, a 95-99 éves kategóriában ért el korosztályos rekordokat. A 200 méteres hátúszásban 5:24:20-as eredménnyel döntötte meg a 21 éve érintetlen világcsúcsot, az 50 méteres gyorsúszásban világbajnoki, a 200 méteres mell- és 100 méteres hátúszásban pedig Európa- csúccsal lett aranyérmes. Igaz, a szenior úszó kategóriájában már nem akadt ellenfele – csupán az óra ellen küzdött.

Béla bátyám, fiatalabb, mint gondoltam.

– A látszat csal. A szemem sokat romlott, a térdeim recsegnek-ropognak – de a szívem és a tüdőm hajt előre, a győzelem felé.

Miért fontos ez?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!