hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A legjobb tőke a jó hírnév
Harmincéves a REGIO játékbirodalom

2013. 01. 10.
Kockás noteszbe jegyzett könyvelés, becsületszóra építő bizalom és egy kis játékbutik – így kezdődött a REGIO Játékkereskedelmi Kft. története az 1980-as években. Ma már az országszerte működő húsz áruházukban vehetők meg a portékáik mind egyéni vásárlók, mind kereskedők számára. A cég közvetlenül immár 250 embernek ad munkát. Gyaraki József cégalapító, ügyvezető igazgató szerint harminc év kitartó munkájának eredménye az is, hogy a vállalkozás évenkénti forgalma megközelíti a négymilliárd forintot.

Az 1980-as években a fénykorát élte a „butikolás”, vagyis a kis belvárosi lépcsők alatti sufnik kibérlése és boltocskává alakítása. A REGIO Kft. is itt kezdte?

– Akkor még nem létezett a kft., hanem csak egy kis dohány-játék-ajándékbolt volt, amelyet feleségemmel épp harminc évvel ezelőtt vettünk bérbe, akkori szóhasználattal: gebinbe. Váratlanul adódott a lehetőség, és fiatal házasként kötöttük meg a szerződést az üzletre. Kalandos a történet, de elég csak annyit mondani róla, hogy a nászutunk is árubeszerzéssel telt el. A boltot azután olyan irányba vittük tovább, hogy egyre inkább játékokkal foglalkozzon.

Rendelkezett akkor már üzleti tapasztalatokkal?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!