hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csodavilág
Beszélgetés Lőwy Gábor búvár-operatőrrel az indonéz szigetvilágról

2012. 12. 21.
Lőwy Gábor egy olyan országból indulva lett elismert a tengervízi létformák kutatása és víz alatti filmezése terén, amelynek nehéz megtalálni a tengerpartját, hiszen nincs. A magyar rendező-dokumentumfilmes csapatával nemcsak új fajokat talált forgatásai helyszínén, az indonéz szigetvilágban, hanem nehezen megközelíthető törzseket is.

Tíz éve alapították Indonéziában a legújabb, Sulawesi Gorontalo víz alatti nemzeti parkot, ahol nagyon sokat forgattál, és ebből az évtizednyi munkából nemrég több kisfilmet is láthatott a nagyközönség az Uránia moziban. De már korábbról is ismerhetnek sokan, hiszen több díjat is nyertél alkotásaiddal. Hogyan indult a pályafutásod?

– Kacskaringós egy történet, ugyanis egészen más irányban indultam el. Eredetileg az építőiparban dolgoztam, de ahogy a megélhetésem egyre jobban alakult, lehetővé vált gyerekkori álmom megvalósítása. A húszas éveim második felében jött el az idő, hogy amit a Cousteau-filmeken felnőve szerettem volna, megtehessem. A filmezés, rendezés megvolt már a munkavégzéssel párhuzamosan is hobbi-szinten, a színházi világban tanultam, már csak a búvárkodást kellett elsajátítani.

Hogyan találtad meg azokat a helyeket, ahova elmentél forgatni?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!