hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Millának van egy zsarolási potenciálja
Beszélgetés Rényi András művészettörténésszel, a Milla egyik szervezőjével

2012. 10. 31.
A tüntetés előtt azt mondta, ha csak tízezren lesznek a Szabad sajtó útján, a Millának vége. Most, a rendezvény után melyek az első benyomásai?

– Nem csalódtam, soha ennyien még nem voltak. Nem tudjuk persze pontosan megmondani, hogy hányan jöttek el, de több tízezren voltunk. Bár a kormányközeli média megint durván hamisít, de azt biztosan mondhatom, hogy ekkora és ilyen sikeres demonstrációt korábban nem tartottunk. Tehát a Millának nincs vége, sőt.

A tüntetésen résztvevőkkel beszélgetve egyértelmű, hogy a tömeg Bajnai Gordont tekinti az ellenzék új vezetőjének. Juhász Péter, a Milla főszervezője viszont kedd este leszögezte, hogy Bajnai nem vezető, nem miniszterelnök-jelölt, hanem az összefogás egyik résztvevője. Ön mit gondol erről?

– Nagyon messze vagyunk még attól, hogy miniszterelnök-jelöltekről érdemes volna beszélni. Bajnai alkatánál fogva integráló személyiségnek tűnik, de pillanatnyilag fontosabbnak érzem, hogy az általa vezetett Haza és Haladás Egyesület elsősorban a „jó kormányzáshoz” szükséges szakpolitikai kompetenciákat ajánlja fel a majdani összefogás számára. Az sem mellékes, hogy van rutinja is a sikeres válságkezelésben, a kormányzásban. Nagyon fontos, hogy 2014-ben a választók végre ne hagymázas ígéretek csábításának engedve válasszanak, hanem reális, végiggondolt és végigszámolt programok alapján.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!