hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hol az a kenyér, ami régen volt?
A Lipóti pékség Európa legjobbjai között

2012. 01. 12.
„A mama szobájában állítottam föl a pékséget, a spájz volt a lisztraktár. Norvégiából, utánfutón hoztam a fillérekért vásárolt használt gépeket. Két mŐszakban, négy fnek adtam munkát” – mesélte lapunknak cége indulásának történetét Tóth Péter polgármester, az immár 20. évébe lép Lipóti Pékség alapítója, aki ma már 400 alkalmazottnak és 600 alvállalkozónak ad munkát. A pékség az óévben az European Business Awards értékelésében bekerült Európa tíz legjobb vállalkozása közé.

Gyermekkorában álmodott-e arról, hogy egyszer majd egy nagy cég tulajdonosa, több pékség és százhetvennél több mintabolt irányítója lesz?

- Vállalkozóként kell, hogy legyenek álmaink, ezek azonban az én esetemben rövidebb távokra vonatkoztak. Igyekeztem megragadni azokat a lehetőségeket, amelyeket az élet elém tárt.

Ez mással is megesett, de nem mindenkinek jött be - elég, ha csak a rendszerváltás utáni Magyarország veszteseinek sorára gondolunk. Milyen különleges adottságok kellenek a sikerhez?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!