hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Churchill titkos bunkere

2001. 12. 09.
A közeljövőben kerül megnyitásra Winston Churchill földalatti bunkere, az a hely, amely a második világháború ideje alatt a brit hadsereg titkos bázisaként, hírszerző központjaként működött.

Churchill 1940–1945, valamint 1951–1955 között volt a britek vezetője és 1964-ig az angol parlament tagja. 1965-ben halt meg, kilencvenéves korában. "Ezekben a nyirkos, levegőtlen bunker-szobákban számos alkalommal találkozott Churchill Franklin D. Roosevelttel és különféle tábornokokkal. Az ország vezetői ezen a helyen ettek, ittak, és hoztak döntéseket nagy volumen? ügyekben. Emellett a bunker kiváló menedékként is szolgált a bombázások ideje alatt" – mondta Phill Reed, a London\'s Cabinet War Rooms Museum igazgatója. A hatvan éve rejtett szobák felújítási költsége várhatóan 10,7 millió dollárba fog kerülni. Az új épületrész megnyitását 2003-ra tervezik, hozzákapcsolva az 1984 óta megnyitott labirintusszer? kabinetszobákhoz. Reed úr ezenkívül még azt is fontolgatja, hogy 2005-ben egy Churchill-múzeumot nyit a háború befejezésének 60. évfordulója alkalmából. Itt kerülnének majd kiállításra Churchill családi képei, festményei, különféle dokumentumanyagok és az iskolai bizonyítványai. Churchill unokája szerint, nagyapja biztosan örömmel támogatna minden olyan munkát, mely a múltat még jobban megismerhetővé teszi az emberek számára.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!