Hetek Univerzum
"A fehér ember az Ördög" - vallja az afroamerikai muszlim mozgalom
Az Iszlám Nemzet és Louis Farrakhan története

Forrás: Wikimedia Commons

"A fehér ember az Ördög" - vallja az afroamerikai muszlim mozgalom
Az Iszlám Nemzet és Louis Farrakhan története
2003. 02. 17.
Az Irak elleni háború közeledtével a világ számos országában növekszik az Egyesült Államokat elítélők száma, így Magyarországon is. A NATO egysége megrepedezett, a szervezet a döntésképtelenség jeleit mutatja, sokan közeli szétesésével riogatnak. Oszama bin Laden is a héten látta elérkezettnek az időt, hogy új hangüzenetében bátorítsa híveit, ne féljenek Amerika erejétől, mert Isten velük és Irakkal van a harcban. Mindezek a jegyek szerepelnek Louis Farrakhan, Amerika legbefolyásosabb muszlim vezetője, az Iszlám Nemzet (Nation of Islam) első emberének "próféciájában", amelyet még 2002 októberében küldött Bush elnöknek. (2003. 02. 14.)

"Nem vagyok az Ön ellensége, sem ennek az országnak az ellensége, de hiszem, hogy az a folyamat, amelybe Ön vezeti a nemzetet, sok ellenséget fog támasztani Önnek és a nemzetnek itthon és külföldön egyaránt – írja Amerika első számú iszlám vezetője. – Legutóbbi levelemben [ezt 2001 decemberében írta Bushnak] tisztelettel felhívtam a figyelmét az USA elnökeinek az iszlám nemzetekhez és vezetőkhöz való viszonyára az utóbbi években, és figyelmeztettem Önt, hogy amennyiben azt az utat követi, amelyről tudom, hogy a szívében és elméjében van Szaddám Huszeint és Irakot illetően, akkor el fogja veszíteni azt az előnyt, amelyet szerzett 2001. szeptember 11. után, a koalíciója szét fog esni, és kénytelen lesz egyedül haladni tovább. Azt is említettem, hogy olyasmibe fog belefutni, amiről tanácsadóinak fogalma sem volt, és nem is érzékeltek. Ezek történnek most meg" – értelmezi korábbi "próféciáját" az önmagát több ízben "az igazi Jézus Krisztusnak" is nevező Farrakhan (életéről és vallási mozgalmának történetéről, hitelveiről lentebb olvashatnak).

Az iszlám vezető, aki egyébként rendre hangsúlyozza, hogy a szeretet és a béke érdekében lép fel, e második, októberi levelében azzal fenyegeti Bush elnököt, hogy a nemzetek annyira meg fognak rémülni az Egyesült Államok hatalmas erejétől és Bush háborús eltökéltségétől, hogy nem fogják megakadályozni a tömegpusztító fegyverek bevetését Amerika ellen, valamint hogy Bush mindezzel világméretű krízist indukál.

Ha az USA ebben a helyzetben nem figyel a világ közvéleményére, akkor a világ nemzetei mind ellene fognak fordulni – állítja Farrakhan.

Amerika, a titokzatos Babilon?

"Az ősi Babilon egy olyan város volt, amely megerősítette mindazokat az országokat, amelyek kereskedtek vele, ám egy bizonyos ponton a szomszéd nemzetek ellene fordultak, lerombolták Babilont, és jelként hagyták hátra. A Jelenések könyve beszél egy titokzatos Babilonról, amelynek az ősi Babilon a jele volt. A Tiszteletreméltó Elijah Muhammad, tanítóm és vezetőm azt mondta, hogy Amerika a titokzatos Babilon beteljesedése"

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!