hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért dobta a folyóba a Pachamama-szobrokat?
Interjú Alexander Tschugguel osztrák katolikus aktivistával
Miért dobta a folyóba a Pachamama-szobrokat?

Kulifai Máté

2020. 04. 14.
Novemberben a Vatikánban a pápa személyesen áldotta meg az amazonasi őslakosok földanyaszobrait. A kultikus Pachamama-figurákat egy osztrák katolikus aktivista a római Tevere folyóba dobta tiltakozásul. Most a Heteknek azt is elmondja, miért tett így.

Honnan jött, hogy egyszer csak fogja azt a földanyaszobrot és behajítja a Tevere folyóba?

Én katolikus vagyok, és amikor megláttam ezt a szobrot, amint az emberek meghajolnak előtte, és tiszteletüket fejezik ki, annak ellenére, hogy az nem katolikus – tudtam, hogy valami szörnyen rossz dolog folyik itt. Aztán tüzetesebben is utánanéztem az amazóniai szinódusnak, láttam, hogy komplexebb a probléma, egy globalista és ENSZ-kötődésű programról van szó. Láttam, hogy ez a szobor áll valamiképpen a templom új arculatának középpontjában, és nem egy katolikus. Ezért döntöttem úgy, hogy kihozom a szobrot a templomból és bedobom a folyóba, ezzel akadályozva meg, hogy azt ismét bármiféle liturgikus vagy rituális célból felhasználják. 

A templomban járva feltűnt a szobor, és már lépett is? 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!