Tudtam, hogy a börtönt nem élném túl - Gertner Dávid útja az isteni szabadságig – 2. rész
ÍGY LETT HOMOSZEXUÁLIS PROSTITUÁLTBÓL BOLDOG CSALÁDAPA
Tudtam, hogy a börtönt nem élném túl - Gertner Dávid útja az isteni szabadságig – 2. rész

Youtube/ZSHOW Time

2022. 09. 02.
Gertner Dávid a ZSHOW Time műsorának első részében arról beszélt, hogyan jutott el addig, hogy homoszexuális eszkortként élje mindennapjait, a második részben pedig elmondta, hogyan változtatott meg mindent Isten, aki megmentette a börtöntől, és elvezette egy boldog, szabad, kiegyensúlyozott életre. 

Melegként boldogtalan voltam, bármit is tettem - Gertner Dávid útja az isteni szabadságig – 1. rész

Dávid elmondta, hogy az éjszakai életben megismerkedett kétes elemekkel is, melynek következtében - naivitásának és segítő szándékának köszönhetően - egy rendőrségi ügybe keveredett.

"Úgy nézett ki a dolog, hogy reménytelen helyzetbe kerültem, és tíz-tizenöt évre rács mögé kényszerülök" - emlékezett vissza. 

Saját bevallása szerint addigra a szintetikus drogokat már letette, de rengeteget füvezett, mert csak akkor volt normális és "munkaképes", ha be volt állva. Úgy alakult, hogy be kellett mennie az érdi rendőrkapitányságra rabosításra, ahol drogteszten is át kellett esnie, erre azonban csak akkor döbbent rá, amikor már a vonaton ült. Mivel az azt megelőző éjszakát füvezéssel töltötte, hogy valahogy legyűrje a hatalmas stresszt, sokkolta a felismerés, hogy a drogteszten minden bizonnyal meg fog bukni.

"Tudtam, hogy elég kemény dolgoknak nézek elébe, ha bemegyek oda drogosan, ráadásul látszik is rajtam, hogy drogos vagyok. Amikor elindult a vonat, végigfutott az agyamon,

ha én most így ezzel az ötven kilómmal így „tündérhercegként” bekerülök egy börtönbe, akkor több mint valószínű, hogy nem jövök ki"

- elevenítette fel. Hozzátette, hogy úgy érezte itt a vég, és akkor magába nézett, mit is ért el azzal, hogy a szülei nevelésével szögegyenesen szembemenve elmerült a meleg világban. 

"Rám zuhant az egész, hogy gyakorlatilag az egész életem egy szemétdomb, és most ülök egy szemétdomb tetején, mint egy kis kakas, és itt a vége."

Megfogalmazta magának, bárcsak máshogy tudná csinálni, vagy vissza tudná pörgetni az időt. Teljesen megbánt mindent. A minden alatt akkor még inkább életvitelét és életfelfogását, nem pedig szexualitását értette.  Ekkor szólította meg egy erős, belső hang úgy, ahogy azelőtt sosem tapasztalta még. 

"Hallottam, hogy azt mondja, hogyha rábízom az életem, akkor meg fog menteni"

- emlékezett vissza Dávid, aki először azt hitte, még mindig a fű hatása alatt áll, nem sokkal később azonban egy kép is bevillant neki az Apostolok Cselekedeteiről szóló videofilmből, amikor az apostolokról lehullik a lánc, és kisétálnak a börtönből. Megelevenedett a kép, és ismét egy ugyanolyan erős hang szólt hozzá belülről: „így foglak megmenteni téged”. Akkor felismerte, és sokkos állapotban realizálta, hogy igazából Isten szólította meg.

Mindaddig úgy volt vele, hogy nem tud hinni olyan Istenben, aki így teremtette, aki belehelyez egy embert egy ilyen helyzetbe, egy ilyen világba, ahol ennyi bántást kap, aki még a beszédét is ellene fordítja.

Azt gondolta, ha mégis létezik, ő lesz az, aki kénkövesen elégeti.

"Az a felismerés, hogy Ő szólt hozzám, ott egy szempillantás alatt így összetört, és azt mondtam, hogy fogalmam sincs, hogy ki vagy, nem tudom, hogy mit akarsz tőlem, de adok neked egy esélyt. És ha megmented az életem, akkor én megváltoztatok mindent, amit lehet."

Leszállt a vonatról, rá tíz percre benn is volt a kapitányságon. Drogtesztje negatív lett, és azt mondták, elmehet, minden rendben van, majd jöjjön vissza az ügyvédjével. Dávid számára ez hihetetlen csoda volt, hiszen bőven lett volna mit kimutatnia a tesztnek. 

Annyira megérintette az eset, hogy onnantól kezdve állandóan az forgott benne, hogy ki az, aki megmentette. Soha életében nem élte meg azt, hogy valaki teljesen önzetlenül megmenti, megajándékozza egy új eséllyel az életre. Teljesen átértékelődött benne minden. A következő héten nem érdekelte más, csak Isten, akit nagyon közel érzett magához. Egyfajta gesztusként akkor kidobta a füvet és a cigit, ezzel jelezve Istennek, hogy megpróbálja ezt az új utat. Onnantól kezdve semmilyen sóvárgás nem jött rá a fű iránt, a cigit azonban nem tudta egyből letenni.  

Megtérése után felkereste szüleit, és legnagyobb megdöbbenésükre közölte velük, hogy találkozott Istennel. Ellátogatott egy helyi gyülekezetbe, melynek tagjairól kiderült, hogy folyamatosan imádkoztak érte egy ideje. Azért ők is ledöbbentek, számukra is csoda volt, hogy egyszer csak besétált közéjük.

"Fekete bárány és lúzer voltam, de édesanyám egy nagy hitharcos, nagyon hitt az imában, hogy az ima fog segíteni. Nem szűkítették le a dolgot csak a szexualitásra, látták, hogy nekem a drogokkal is, és az egész életvitelemmel problémám van." 

Bement a pásztorhoz, elmesélte neki az addigi életét, és elmondta, hogy ezentúl szeretne olyan életvitelt élni, hogy mindig megtalálja a közösséget Istennel. Aláhúzta, hogy ezért

kész mindent, amit Isten bűnnek mond, elhagyni, mert nagyon kell ez a kapcsolat, ez az érintés, ami után olyan biztonságot és stabilitást érzett. Isten személye motiválta, közel akart kerülni hozzá.

Az azt követő egy éve komoly kiüresedéssel telt. Nap mint nap azzal szembesült, hogy nem az, akiként húsz évig élt, hanem sok sallang tapadt az életéhez, nagyon sok olyan dolog, ami egyáltalán nem ő, amivel azonosult, de nem tudott kiteljesedni.

"Rájöttem, hogy Isten alkotott engem, és akkor Ő elkezdte megmutatni, hogyan lehetek önazonos."

Az alapszemélyiségét is megkérdőjelezte ekkor, és a szexualitását is, de annyira zsigerből jött számára a férfiak iránt érzett vonzalom, hogy azzal akkor nem tudott még mit kezdeni. Zsigerből undorodott a női testtől, viszont izgatta minden, ami a férfi testtel kapcsolatos. 

Alapjáraton tudta azt, hogy a Biblia a házasságon kívül minden szexuális cselekedetre azt mondja, hogy bűn, de igazából az feszélyezte, hogy ez egy olyan dolog, ami Istentől maximálisan távol tartja. Ebben a kapcsolatban pedig nem akart rombolni semmit, mert annyira értékes volt a számára. Rövidesen elkezdte a Bibliát is tanulmányozni, érdekelte Isten beszéde. 

Eleinte ugyanabban a csillámporos ruhában ment istentiszteletre, mint amelyben korábbi életét élte, ugyanakkor a keresztények türelmesek voltak felé, és ő is feléjük. Egy idő után megváltozott a dolog, ahogy külsőleg is egyértelműen látszódott a változás rajta.

Nagyon nyíltan kommunikált Istennel. Sokáig úgy voltam vele, hogy lehet, hogy majd idővel a keresztények is megpuhulnak, és azt mondják, hogy melegként is lehet kereszténynek lenni, mert akkoriban még kilátástalannak tűnt számára a változás. Azt még el tudta volna fogadni, hogy teljesen aszexuális lesz, de Isten idővel arra kezdte vezetni, hogy megnősüljön és családot alapítson. Ugyan nem látta, hogy hogyan lesz ez lehetséges, de teljesen Istenre bízta magát.

"Csoda történt. Véget értek a szexuális vonzalmaim a férfiak iránt.

Ezt a csodát nem lehet felfogni emberi ésszel, és emiatt minden szkepticizmust elfogadok, de ha valaki hisz Isten erejében, és ami a Bibliában is van, hogy bármit kérünk az Ő nevében, abban a névben akkora erő van és hatalom van, hogy megadja." 

Attól kezdve idegennek érezte a szexuális vágyat a férfiak iránt. Nem az volt benne, hogy el kell nyomni, hanem egyszerűen nem érezte önazonosnak. A nők iránt azonban továbbra sem érzett semmi vonzalmat, arra viszont érzett késztetést, hogy elkezdjen ismerkedni. Saját elmondása szerint nem az Egyház, nem az emberek presszionálták, hanem Isten szólította belülről. Noémival egy vakrandi keretében találkozott, amit szintén csodaként élt meg és hamar elkezdte nagyon élvezni a társaságát.

"Először tapasztaltam meg azt is, hogy egy nő férfiként viszonyul hozzám, és nem úgy, hogy: „Gyere már, csináld már meg a hajam!” Először furcsa volt, de tetszett is. Szexuálisan nem indult be még semmi, de a szívem így elkezdett jelezni, hogy így nagyon vele akarok lenni."

Kettősség volt benne, félt, hogy nem tud majd teljesíteni, hogy mindez felesleges teher lesz az életében, de emellett nagyon vágyott időt tölteni vele. Rövidesen elkezdett lelkileg vonzódni hozzá, majd külsőleg is vonzónak találni. Megmagyarázhatatlan volt számára, hogy nem undorodik tőle, hogy vonzó a számára, és szívesen megölelné.

A harmadik randin színt vallot a múltjáról, Noémi pedig sírva fakadt. Ezt Dávid először félre is értette, később azonban a lány biztosította arról, hogy az életének csodája gyakorolt rá ekkora benyomást. 

"Ő gondolta, hogy van ilyen csoda, de nem látott még ilyet. Gondolta, hogy egy különleges ember vagyok, és érezte, hogy az Úr így szeret engem, de most már, hogy ezt így tudja is, ahogy megismerte, hogyan változott meg az életem.

Óriási fellángolást okozott ez nála, bennem pedig megbizonyosodott, hogy ő lesz a feleségem."

Amikor teljesen megbizonyosodott, hogy vele akarja leélni az életét, eljegyezte. Bibliai módon töltötték be a házasodást is, és nekik az első csók, az első csók volt az oltárnál is. Nem csak az egyház miatt, hanem mert úgy volt vele, hogy nagyon sok régi kapcsolatát a túlzottan gyors szex tette tönkre, mivel a szexre építette az egész kapcsolatot.

A nászéjszakán leblokkolt, de Noémi megerősítette, hogy továbbra is jó ötletnek tartja a házasságot. 

"Kijelentette, hogy a házasságunk nem hiba, ő meg van győződve arról, hogy én vagyok az igazi. Hogyha egész életünkben küszködünk ezen a területen, ő akkor is a világon a legboldogabb személy, mert ahhoz ment hozzá, akit szeret és akivel az életét le akarja élni" - emlékezett vissza Dávid.

Ez annyira megérintette a szívét abban a pillanatban - hogy a társa teljesen és feltétel nélkül szereti, és kitart mellette -, hogy egész életre megváltozott. Megszabadult a női test a gyűlöletétől, teljesen áttörtek a gátak, és nem sokra rá meg is született első gyermekük. 

Története azóta is nagyon sok embernek megoldást jelent. 

"Én magam nem tudok nekik segíteni, viszont ismerek egy olyan személyt, aki tud, és abban tudok segíteni, hogy megismerjék

... soha nem buzdítok meleg embereket arra, hogy hagyják ott azt az életvitelt, amit szeretnek, hanem én olyan emberekhez szólok, akik egyáltalán nem akarnak így élni." 

Kiemelte, hogy fontos számára a szolgálat, de elsősorban családapa, és dolgozó ember, egy hétköznapi ember. Neki ez az elsődleges. Mert ha kudarcot vall a házasságomban, meg a gyereknevelésemben, akkor nincs miről magyaráznia.
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!