Palesztin "miniszterelnök": Jézus arra tanította a palesztinokat, hogy öljék meg magukat
Mohamed Stajje szerint példát mutatott a mártírhalálban az öngyilkos merénylőknek
Palesztin "miniszterelnök": Jézus arra tanította a palesztinokat, hogy öljék meg magukat

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 04.
Mohamed Stajje, a Palesztin Hatóság "miniszterelnöke" a közelmúltban egy karácsonyi vacsora során kijelentette, Jézus palesztin volt, és a palesztinokat arra tanította, hogy mártírok és öngyilkos merénylők legyenek. Szavait az al-Hajat al-Dzsadida palesztin újság idézte.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

“A mi urunk Jézus, béke legyen vele - volt az első önfeláldozó palesztin harcos, akitől megtanultuk a mártírhalált, és aki küldetéséért az életével fizetett"

- idézte Stajjét a lap december 28-ai száma.

Itamar Marcus, a Palestin Media Watch szervezet igazgatója szerint a palesztin vezető Jézussal kapcsolatos szavai számos módon sértik a keresztényeket és a keresztény hagyományt egyaránt.

Marcus elmondta, a Palesztin Hatóság az "önfeláldozó harcos" (fidái) kifejezést izraelieket gyilkoló terroristákra használja 1965 óta, a közelmúltban például Asraf Naalvára, aki két munkatársát: egy fiatal anyát és egy háromgyermekes apát gyilkolt meg.

A PMW vezetője hozzátette, az Újszövetségben a Máté evangéliuma 5:39-ben Jézus maga mondja, hogy ne álljunk ellene a gonosznak, hanem fordítsuk oda a másik arcunkat is:

"Én pedig azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is."

Ennélfogva szentségtörés Jézust "önfeláldozó harcosnak" nevezni és egy kategóriába tenni a palesztin terroristákkal, szögezte le. 

Marcus szerint azért is súlyos sértés Jézust úgy bemutatni, mint aki mártírságra tanította a palesztinokat, hiszen maga a Palesztin Hatóság is azt tanítja, hogy a mártírhalált az iszlám szerint paradicsomi jutalmakért, többek között "72 szűzlány" miatt érdemes vállalni.  

Már az is sértő a kereszténységre nézően, bár nem új, hogy Jézust palesztinként írják le, amikor a Biblia világosan kijelenti, hogy zsidó volt, aki zsidókkal élt együtt Júdeában. A Palesztina nevet a területre a rómaiak kezdték el használni a zsidó Szentély lerombolása után a 2. században.

Karácsony utáni üzenetében Stajje Jézust a "Palesztínáért" mártírságot vállalókkal is összekötötte. 

“A mi urunk Jézus születésnapja ugyanakkorra esik, mint a palesztin forradalom (értsd.: Izrael ellenes terror) kitörése, amiért mártírok ezrei adták életüket"

A PMW igazgatója szerint ez a kereszténység újabb arcul csapása, azaz hogy Jézust a palesztin öngyilkos merénylőkhöz és terroristákhoz köti, akik ártatlan izraelieket gyilkolnak.

(CBN News/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!