Hetek Univerzum
Gyermekvédelem: van mit kijavítania a kormánynak
Egyre több a pedofil bűncselekmény, lépnie kell a Fidesznek

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Gyermekvédelem: van mit kijavítania a kormánynak
Egyre több a pedofil bűncselekmény, lépnie kell a Fidesznek
2023. 03. 02.
Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényén dolgozik az Orbán-kormány, miközben pedofil bűncselekmények sora rázza meg a hazai közvéleményt. Közben az Európai Bizottság beperelte Magyarországot a gyermekvédelmi törvénye miatt, a keresethez pedig több uniós tagállam is csatlakozott. (2023.03.03.)

„Magyarországon a gyermekpornográfia eseteinek száma erőteljesen nő. 2017-ben 120 ilyen esetet ismertünk meg, 2022-ben pedig 261-et. Négy-öt év alatt 120-ról 261-re! Az ember ép ésszel képtelen felfogni, hogy történhet meg ilyen Magyarországon.” Ezek a megdöbbentő szavak Orbán Viktor szájából hangzottak el a héten a napirend előtti felszólalásában, és nem előzmény nélkül: az elmúlt hetekben

sorra derülnek ki gyomorforgatóbbnál gyomorforgatóbb hazai pedofil ügyek.

A téma hosszú napok óta lázban tartja a magyarországi közvéleményt, és erre a kormány is ráerősít: Orbán Viktor február végi évértékelő beszédében bejelentette: hiába a brüsszeli ellenszél, Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényét készítik elő a kormánypártok.

„A pedofíliára nincs bocsánat. A gyerek szent és sérthetetlen. A felnőtteknek meg az a dolguk, hogy a gyerekeket bármi áron megvédjék”

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!